Ennakko: KalPa saa vierailijoita Pirkanmaalta

E32CD725-90F9-40F2-8889-6238D7F3B64D

Syyskuun viimeisessä kotiottelussa KalPa saa vieraaksi Liigan kestomenestyjä Tampereen Tapparan ja tästä perjantai-illan kohtaamisesta ei vauhtia tule uupumaan.

KalPa aloittaa kaksi ottelua sisältävän viikonloppunsa kotiottelulla Tapparaa vastaan perjantaina 28.9. klo 18.30!

Tappara on tuttu kuopiolaisille erittäin tuttu vastustaja viimeisen kahden kevään ajalta ja Tappara kuuluukin Liigan kestomenestyjiin. Kaksi mestaruutta ja yhden hopean viimeisen kolmen kauden aikana haalineen Tapparan alkukausi ei kuitenkaan ole ollut ruusuilla tanssimista.

Tamperalaismiehistö nappasi vasta lauantaina kauden ensimmäisen voittonsa kaatamalla Pelicansin numeroin 5-1. Keskiviikkona Tappara kärsi tappion kotonaan Lukolle 3-4-loppulukemin.

KalPalle viime viikko oli kaksijakoinen. Kuopiolaimiehistö kaatoi viikon ensimmäisessä ottelussa Lukon numeroin 2-0, mutta kärsi viikonloppuna jatkoaikatappion JYPille 4-3 ja Kouvolassa KalPa tapui ensimmäiseen varsinaisen peliajan tappioon, KooKoon viedessä pisteet luvuin 2-1. Viiden pelatun ottelun jälkeen KalPan pistepussista löytyy seitsemän pistettä.

Kuva: Atte Rissanen Photography

Kuopiolaisille alkuviikon ottelutauko tuli hyvään saumaan ja joukkue sai hieman huilia sekä rauhaa hioa peliä kuntoon ennen viikonlopun kahden ottelun rypistystä. KalPa saa otteluun apuja myös sairastuvalta, kun Alexandre Texier on tekemässä paluun kuopiolaisten kokoonpanoon.

 

Seuraa heitä

KalPan alkukauden onnistujiin on kuuluneet puolustajista Otto Leskinen sekä Lasse Lappalainen. Leskinen on tällä hetkellä joukkueen paras pistemies (5 ott., 1+3) ja on pistenikkaroinnin lisäksi osoittanut ottaneensa kesällä suuria askelia myös puolustuspään pelaamisessa. Leskisen hyvä luistelu on aiheuttanut vastustajille harmia ja “Oden” kaltaiset pelaajat ovat KalPan pelitavassa suuressa arvossa.

Lappalainen on Leskisen tavoin aloittanut kauden jykevästi joukkueen peräpäässä. Tälle kaudelle paluun kasvattajaseuraansa tehnyt Lappalainen urakoi isoja minuutteja niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissa ja maalinteossa hän on onnistunut jo kahdesti (5 ott., 2+1).

Tamperelaisvieraiden miehistöstä suurennuslasin alla ovat slovakkihyökkääjä Tomas Záborský sekä Niko Ojamäki. Ensimmäisenä mainittu kuuluu Tapparan hyökkäyksen kulmakiviin ja kertaalleen Liigan runkosarjan maalipörssin voittanut Záborský johtaakin tamperelaisten sisäistä pistepörssiä pistein 1+5=6.

Ojamäki puolestaan on onnistunut maalinteossa viidessä ottelussa jo neljä kertaa ja on oikealta ampuvana pelaajana vaarallinen pideltävä vastustajilleen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.