Scroll Top

EM-näyttökilpailu (ilmakivääri- ja pistooli) 21.1., Kisakallion urheiluopisto, Lohja

Ilmapistooli ilmakivääri pistooli ampumaurheilu

Aleksi Lepän huippuvire jatkuu. Hän teki eilen 10m ilmakiväärin uuden Suomen ennätyksen 630,7, ja tänään hän tähtäsi jo kolmannen kerran tänä vuonna yli 630 pistettä.

Haminan Ampumaseuran (HAS) kivääriampuja Aleksi Leppä on huippuvireessä. Hän kohensi eilen nimissään ollutta miesten ilmakiväärin Suomen ennätystä Kisakallion urheiluopistossa järjestetyssä EM-näyttökilpailussa lukemiin 630,7. Entinen ennätys (630,4) ehti vanheta vain pari viikkoa, sillä hän teki sen Ruotsin Sävsjössä tammikuun 5. päivänä.

Ampumaurheiluliiton EM-näytöt jatkuivat tänään Kisakalliossa, ja Leppä teki nyt tuloksen 630,1 (105,1+105,0+104,7+ 105,3+105,5+104,5).

Leppä on siis erinomaisessa kunnossa ja vireessä. Hän viittasikin eilen luottavaisin mielin tuleviin kisoihinsa eli Jakartan ja Kairon maailmancupeihin sekä juuri ennen EM-kilpailuja Espoossa ammuttaviin SM-kisoihin.

Ilmakiväärin ja -pistoolin EM-kilpailut järjestetään Viron Tallinnassa 5.–13. maaliskuuta. Tallinnassa on jaossa olympiamaapaikkoja Pariisiin (2024). Jaossa on kaikkiaan kahdeksan maapaikkaa eli kaksi kussakin olympialajissa (miesten ja naisten ilmakivääri ja -pistooli).

Suomalaiset kivääri- ja pistooliampujat antoivat perjantaina ja lauantaina EM-näyttöjä Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa. Kisakalliossa ammuttiin sarjoissa M, N, M20 ja N20. Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Ville Häyrinen oli erittäin tyytyväinen Kisakallion Susi Training Centeriin rakennettujen ratojen kansainvälisen tyylin näyttävyyteen.

– Onhan tuo kotimaan kisaksi aika mahtava poikkeus. Rata vastaa aikalailla arvokisoissakin käytettävää ”set upia”. Suunta on sellainen, mihin toivomme kotimaan kisoja vietävän, Häyrinen sanoi.

Suomalaisilla on jäljellä vielä kaksi EM-näyttökilpailua – Saksassa ja Itävallassa. Suomen EM-joukkue Tallinnaan nimetään tammi-helmikuun vaihteessa.

Vilkas ampumaurheiluviikonloppu jatkuu Kisakalliossa lauantaina ja sunnuntaina järjestettävällä Leppä GP-kilpailulla.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.