Elli Kylmäluoma iski jälleen jatkoajalla – Kooveen vuoro taipua SSRA:lle

Elli Kylmäluoma nousi jo toisen kerran jatkoaikasankariksi, kun SSRA nappasi viikonlopun toisen voittonsa yliajalla. Eilen Turussa FBC Loiston upottanut Kylmäluoma laukoi tänään Kooveen vieraana oululaisten voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu 3.33.

Molempien joukkueiden vuorollaan johtama ottelu tiivistyi entisestään aivan loppuminuuteilla. Neljä minuuttia ennen loppua Roosa Salmela laukoi Kooveen 7–6-johtoon, mutta SSRA:n Liinu Koivisto tasoitti maalivahti Flavia Rentschin juostua penkille. Vain 46 sekuntia ennen summeria oli Veera Vileniuksen vuoro nostaa Koovee edelle, mutta vieraat uusivat temppunsa: kuudes kenttäpelaaja sisään ja Sanni Uimarihuhdan tasoitus ajassa 59.34. Jatkoajalla Kooveen kohtaloksi koitui Mona Backmanille korkeasta mailasta vihelletty jäähy: Ylivoimalla Hanna Niemelä syötti päätyviivalta viistoon kotijoukkueen nelikon läpi ja Elli Kylmäluoma kiskaisi asettelematta pallon etutolpan juureen. Hanna Niemelä oli saldollaan 1+3 SSRA:n tehokkain Elli Kylmäluoman ja Liinu Koiviston kootessa 2+1. Kooveesta laukoi Suvi Hämäläinen hattutempun ja Veera Vilenius kokosi 2+1.

EräViikingit koki viikonlopun toisen kotitappionsa, kun TPS oli Helsingissä parempi maalein 3-1. Sofia Mittentag kykeni vielä ensi erän viime sekunneilla tasoittamaan Laura Rantasen vieraille laukoman johdon, mutta toisessa erässä TPS iski voittoon riittäneet maalit. Laura Rantanen nosti mustavalkoiset jälleen johtoon, ja loppunumerot laukoi Milla Nordlund jo ennen ottelun puoliväliä. Tasoero näkyi tänään myös laukaisutilastoissa, kun TPS:lle merkittiin 19 ja EräViikingeille koko ottelussa vain 10 yritystä kohti maalia.

SB-Pro kaatoi kotonaan FBC Loiston 5-4 noustuaan neljä kertaa tappioasemasta tasoihin. Jo ensimmäisessä erässä Loisto johti peliä 0-1, 1-2 ja 2-3, mutta Pro kuittasi joka kerta. Toisessa erässä kotijoukkue pääsi yrittämään seitsemän minuuttia ylivoimalla mutta vieraat tappoivat jäähyjä erinomaisesti ja nousivat kruunuksi neljännen kerran johtoon Iida Mettälän alivoimamaalilla. Päätösjaksolla oli Elina Kujalan vuoro laukoa SB-Pron illan neljäs tasoitusmaali, ja lopulta onnistui se ylivoimakin. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua osui viidellä neljää vastaan Jaana Lirkki, joka nosti Pron ensi kertaa johtoon ja samalla ottelun voittomaalin.

PSS kaatoi kotonaan Classicin 5-3, vaikka nousukuntoisten tamperelaisten sitkeys illasta tiukan tekikin. Noona Björkman, Fanny Holmberg ja Aada Heikkinen laukoivat porvoolaisille puoleen peliin 3–0-johdon, mutta Classic äityi kiriin, jonka huipuksi Meri Jokinen nosti kahdeksan minuuttia ennen loppua tilanteeksi jo 4-3. Runsaat kaksi minuuttia ennen loppua Fanny Holmberg iski PSS:lle viidennen osuman, joka jäi myös voittomaaliksi.

Sarjajohdossa lähtee A-lohkon joulutauolle PSS, jolla on kahden pisteen etumatka ottelun vähemmän pelanneeseen SSRA:han. Hallitseva mestari on oululaisista kahden pisteen päässä. Lohkon jumbo EräViikingit on jäänyt seitsemäntenä olevasta TPS:stä nyt jo yhdeksän pistettä.

Naisten tasolohko B:ssä pelattiin tänään yksi ottelu, jossa Welhot kaatoi kotonaan Kuopiossa ÅIF:n 4-3. Ratkaiseva ero syntyi heti ensimmäisessä erässä, jossa Olivia Honkonen ja Miia Murtorinne osuivat kotijoukkueelle ja vieraiden kavennuksen jälkeen Lotta Lindi ja Ella Jolkkonen kasvattivat lukemiksi jo 4-1. ÅIF hiipi maali maalilta lähemmäs, kun ensi kavensi toisen erän viimeisellä sekunnilla Bianca Boman ja seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua Jenni Rautanen. Neljättä kertaa eivät sipoolaiset Welho-vahti Jenna Väisästä kuitenkaan kyenneet ohittamaan.

B-lohkoa johtaa SaiPa, josta Pirkat on jäänyt kolme ja ÅIF neljä pistettä. Hännillä ovat yhdeksän pisteen Steelers ja kolmen pisteen LoSB jääneet pääjoukosta.