Eeli Tolvanen palasi kaukaloon verkot heti tötterölle

Eeli Tolvanen

Chicago Blackhawks voitti Nashville Predatorsin 5–4. Nashville johti ottelua vielä kolmannen erän alussa 4–1, mutta menetti sitten pelin Chicagolle hetkessä.

Chicago teki päätöserässä kahteen minuuttiin ja 51 sekuntiin kolme maalia ja nousi tasoihin päätöserässä.

Nashvillen avausmaalin teki Eeli Tolvanen, joka oli toipunut alavartalovammastaan. Tolvanen tasoitti pelin 1–1:een avauserän lopussa. Hän tuikkasi kauden 11:nnen osumansa sisään maalin edestä.

Nashvillen muista suomalaisista Mikael Granlund keräsi tehot 1+1 ja torjuntavuorossa ollut Juuse Saros pysäytti 25 laukausta.

Granlund vei Nashvillen 1-3 -johtoon aivan toisen erän loppuhetkillä. Chicagon suomalaismaalivahti Kevin Lankinen oli tällä kertaa huilivuorossa.

NHL-kierroksella muista suomalaisista maalinteossa onnistui Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen. 25-vuotias suomalaishyökkääjä teki kauden neljännen osumansa vieraspelissä Edmonton Oilersia vastaan.

Lehkonen nosti rystyltä maalin edestä Canadiensin 1–0-johtoon avauserän viimeisellä minuutilla Jesperi Kotkaniemen alustuksesta.

Aivan ottelun lopussa Edmontonin Jesse Puljujärvi teki vielä kavennuksen Connor McDavidin ja Leon Draisaitln esityöstä mutta se ei riittänyt. Edmonton hävisi lopulta 3-4.