Eeli Tolvanen maalin makuun yön NHL-kierroksella – Kevin Lankinen jatkoi huippuvirettään

Eeli Tolvanen

Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen ja Erik Haula olivat pelipäällä yön NHL-kierroksella, kun kumpikin teki yhden maalin mieheen kotiottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Nashville voitti ottelun maalein 3–1.

Ensimmäisen erän päätteeksi joukkueet olivat 1–1-tasalukemissa. Toisessa erässä Tolvanen laukoi ylivoimalla kiekon Columbus-maalivahti Joonas Korpisalon ohi maaliin.

Maali oli 21-vuotiaalle Tolvaselle kauden kolmas. Neljässä viime pelissä Tolvanen on tehnyt kolme tehopistettä. Hänet valittiin ottelun kolmostähdeksi.

Kolmannessa erässä Haula pääsi läpiajoon ja kikkaili kiekon Korpisalon selän taakse. Haula taituroi kauden toisen maalinsa alivoimalla.

Nashvillen maalilla Juuse Saros pysäytti 28 laukausta. Columbuksen Korpisalo torjui 26 kertaa. Saros valittiin pelin jälkeen kamppailun kakkostähdeksi. Ottelun kaikki maalivahdit olivat suomalaisia, kun Nashvillen luukkuvahtina toimi Pekka Rinne ja Columbuksen kakkosveskarina oli Veini Vehviläinen.

Boston Bruins palasi takaisin voittokantaan, kun se kaatoi New York Rangersin vierasjäällä maalein 4–1.

Bostonin suomalaismaalivahti Tuukka Rask torjui sunnuntaina 20 kertaa. Rask oli 50 minuuttia kiinni kauden ensimmäisessä nollapelissään, kunnes Rangersin Colin Blackwell pääsi laukomaan 1–3-kavennuksen.

Suomalaismaalivahdeista huippuvireessä oli myös Chicago Blackhawksin Kevin Lankinen, joka torjui 7–2-kotivoiton Red Wingsistä. Huikeat 44 kertaa torjunut Lankinen valittiin ottelun kolmostähdeksi.

Ensimmäinen erä meni Chicagolle vielä maltillisesti luvuin 2–1, ja toinen erä oli maaliton. Kolmannessa erässä Chicago tekikin sitten viisi osumaa. Patrick Kanen 5–1-osuma oli samalla hyökkääjän 400. maali NHL:ssä. Kane kirjautti lisäksi kaksi syöttöpistettä.