Dortmundissa 23 maan painiturnaus

Suorastaan erinomaisen suomalaisen urheilusunnuntain lisäksi myös muualla maailmalla on urheiltu ja luonnollisesti, suomalaiset ovat olleet mukana hyvillä otteilla!

Dortmundissa järjestettiin painin 23 maan turnaus ja suomalaiset nousivat palkintopallille monessa eri painoluokassa.

Kiinnostavin sarja oli varmasti 97-kiloisten sarja. Kyseisessä luokassa on kaksi vahvaa MM-ehdokasta. Elias Kuosmanen voitti pronssia pistein 4-1. Arvi Savolainen voitti Unkarin Adam Vargan selkeästi 9–0. Näin Suomelle kaksi pronssimitalia sarjasta 97kg.

Kirkkaimpia mitaleita haettiin jättiläisten sarjassa, jossa Konsta Mäenpää vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta. Mäenpää kukisti yli 130-kiloisten sarjassa Saksan Eduard Poppin 9–0. Poppin oli viime vuonna MM-kisojen viides, joten Mäenpään voitto ei ollut todellakaan mikään itsestäänselvyys. Huikea suoritus Mäenpäälle!

Toinen loppuotteluun yltänyt suomalainen, Lauri Mähönen, hävisi 60kg finaalissa Mingiyan Semenovin 0–9.