Donskoi iski kypärätempun – myös muita suomalaisia onnistui NHL:ssä

NHL:ssä pelattiin Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä useita otteluita, joissa suomalaiset olivat tulessa.

Colorado Avalanche voitti Nashville Predatorsin peräti 9-4. Coloradon Joonas Donskoi oli huikeassa pelikunnossa ja suomalainen iski uransa ensimmäisen kypärätempun NHL:ssä. Donskoi, 27, teki joukkueensa kolmannen, kahdeksannen ja yhdeksännen maalin. Donskoi oli nostettu ykköskenttään. Nashvillen Antti Rinne otettiin vaihtoon, kun omiin oli mennyt viisi maalia. Tilalle tullut Juuse Saros joutui samanlaisen tykkitulen kohteeksi ja päästi neljä maalia.

Florida Panthers hävisi Washington Capitalsille jatkoajan jälkeen 4-5. Floridan Aleksander Barkov onnistui maalinteossa Jevgeni Dadonovin syötöstä. Barkov kirjasi ottelussa tehot 1+1 ja samalla hän johtaa suomalaisten pistepörssiä saldolla 3+16.

Caroline Hurricanes hävisi kotonaan New York Rangersille 2-4. Canesin Sebastian Aho teki kauden kuudennen maalinsa kolmannen erän lopussa. Canesin Eetu Luostarinen pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa. Luostarinen sai peliaikaa reilut yhdeksän minuuttia. Rangersin Kaapo Kakko jäi ilman tehopisteitä mutta sai peliaikaa 14 minuuttia.

New York Islandersin maaginen voittoputki katkesi Pittsburgh Penguinsia vastaan. Islanders johti ottelua vielä 3-0 kun kolmatta erää oli pelattu melkein kaksi minuuttia. Penguins kavensi ottelun 3-3:een ja voitti ottelun jatkoajalla 3-4. Pittsburghin Juuso Riikola teki kauden ensimmäisen pisteensä antaen syötön Evgeni Malkinin maaliin.

Chicago Blackhawks voitti kotonaan Vancouver Canucksin 5-2. Chicagon Olli Määttä oli pelipäällä antaen kaksi syöttöä ottelun loppupuolella. Määttä antoi molemmat syötöt Pittsburghin lyödessä kiekon tyhjään reppuun. Määttä on tehnyt tällä kaudella 0+4 tehopistettä.

Arizona Coyotes hävisi kotonaan Columbus Blue Jacketsille 2-3. Columbuksen maalilla Joonas Korpisalo poimi 30 torjuntaa.