Dartsin valioliigan 5. kierros

gamblers_darts

Dartsin valioliigassa pelataan ensin kerran kaikkia vastaan eli yhdeksän ottelua, jonka jälkeen kaksi huonointa putoaa pois. Sitten pelataan toinen kierros kaikkia vastaan eli seitsemän ottelua. Neljä parasta pääsee lopulta pudotuspeleihin.

Eilinen viides kierros ohitti siten ensimmäisen vaiheen puolen välin. Hallitseva mestari van Barneveld (1-1-2) tarvitsee kipeästi pisteitä ja eilen hän kohtasi hännän huipulla olleen Huybrechtsin (0-1-3). Alku näyttikin lupaavalta, sillä Barney oli tehdä 9-darterin kolmannessa legissä. 2-1 tilanteessa Huybrechts laittoi ison vaihteen silmään ja Barneyn epäonnistuessa väärissä paikoissa, oli tilanne nopeasti 2-6. Barney kavensi vielä loppuun, mutta joutui taipumaan lukemin 5-7. Viimeisessä legissä Barney pääsi iskuetäisyydelle, mutta Huybrechts teki komean maksimilopetuksen (2 x T-20 ja bullseye). Vaikka Barney onnistui viimeistelyissä komeasti yli 60%, ei hän saanut pisteitä pelattua lähellekään yhtä tehokkaasti kuin Huybrechts.

Toisessa ottelussa hyvin liigan aloittanut Wade (1-2-1) joutui kovaan testiin, kun vastassa oli yksi voittajasuosikeista eli Taylor (2-1-1). Taylor aloitti liigan tappiolla, mutta on sittemmin hilannut itsensä kärkijoukkoon. Wade aloitti ilmiömäisesti edeten 3-0 johtoon. Suuri mestari ei kuitenkaan taipunut helpolla vaan tuli rinnalle ja ohi. Myös tämä ottelu päättyi 5-7 ja viimeisen legin checkout 140 oli sekin komea. Molemmat onnistuivat erinomaisesti viimeistelyissään; Taylor 7/11=64% ja Wade 5/8=63%.

Ailahtelevasti pelannut Lewis (1-2-1) sai vastaansa yhden putoajaehdokkaista Buntingin (0-1-3). Buntingin ensimmäiset ottelut olivat kaikista vaikeimpia vastaan ja niistä tarttui vain yksi piste. Lewis puolestaan oli pelannut kaksi tasuria, yhden murskavoiton ja yhden murskatappion. Tästä ottelusta voitiin odottaa mitä vaan, vaikka Lewis suuri suosikki olikin. Tässäkin ottelussa nähtiin nopea karkumatka, kun Bunting eteni 1-5 johtoon. Lewisin tuskaillessa lopetuksien kanssa oli hyvin heittäneellä Buntingilla helppo työ ottaa 3-7 voitto. Näin Bunting kaatoi yhden kovimmista ja jäljellä on enää neljä heikointa.

Myös häntäpäähän juuttunut Wright (0-2-2) tarvitsee pisteitä. Hän oli nipistänyt tätä ennen tasurit Taylorista ja Barneystä. Eilen vastaan asteli van Gerwen (3-1-0), joka oli menettänyt vasta yhden pisteen. Tämä ottelu eteni tasaisesti alusta loppuun. Magic Mike otti murron kolmannessa legissä ja snakebite kuittasi sen takaisin heti neljännessä. Tämän jälkeen murtoja ei enää nähty ja ottelu päättyi tasan 6-6. Wright on myös kohdannut kaikki kovat ja taskussa on kolme pistettä. Hän tulee todennäköisesti niistämään pisteitä lopuissakin otteluissa ja etenee toiseen vaiheeseen.

Dave Chisnall

Illan päätti Chisnallin (3-1-0) ja Andersonin (3-0-1) välinen ottelu. Chizzy on ollut ehkä koko porukan vakuuttavin heittäjä ja voittamalla tämän ottelun hän nousisi koko sarjan kärkeen. Anderson nousisi niin ikään voitolla kärkeen, mutta jakaisi paikan van Gerwenin kanssa. Tässä ottelussa ei ollut kahta sanaa. Chisnall tuli näki ja voitti 7-2. Pistekeskiarvo hänellä oli illan komein 110,78.

darts-taulukko

Ottelut jatkuvat jälleen ensi torstaina. Tuolloin herkutellaan muun muassa Taylor-van Gerwen ottelulla.

 

 

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.