Dallas Stars taisteli uskomattoman upeasti kavennuksen Stanley Cupin finaaleissa

Dallas Stars taisteli todella tärkeän voiton NHL:n finaaleissa. Stars voitti Tampa Bay Lightningin maalein 3–2 ja venytti mestaruuden ratkaisun vähintään kuudenteen finaaliotteluun.

Dallasin sankariksi toisessa jatkoerässä nousi voitto-osuman ajassa 89.23 iskenyt Corey Perry. Maaliin saivat syöttöpisteen John Klingberg ja Tyler Seguin.

Tampa johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 3–2, kun mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran varhain tiistaina.

– Puhuimme siitä koko päivän, että nappaamme voiton ja jatkamme kautta. Tämän päälle on hyvä rakentaa, ja luulen, että tässä on erityisen tarinan alku, Perry kertoi.

Dallasin suomalaispelaajista Miro Heiskanen saalisti ottelussa yhden syöttöpisteen. Esa Lindell ja Joel Kiviranta jäivät ilman tehopisteitä. Roope Hintz ei päässyt pelaamaan ottelussa lainkaan edellisessä kamppailussa sattuneen loukkaantumisen vuoksi.

Dallas meni ensin johtoon, kun Perry nosti maalin edestä ensimmäisen erän lopulla 1–0-osuman.

Tämän jälkeen lähes pysäyttämätön Tampan ykkösketju nousi esiin ja Brayden Point sekä Nikita Kutsherov tarjoilivat kiekon toisen erän alussa Ondrej Palatille, joka kiersi Dallasin maalivahdin Anton Khudobinin ja tasoitti ottelun 1–1:een.

Myös Tampan kolmannen erän alku oli vahva. Mihail Sergatsov pamautti siniviivalta Pointin syötöstä pelin 2–1:een, kun erästä oli pelattu vajaat neljä minuuttia.

Vajaat seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Dallas nousi tasoihin. Pavelski lapioi Heiskasen viivalaukauksen maalin edestä verkkoon. Tehopiste oli suomalaispuolustajalle jo pudotuspelien 26:s.