Dallas Stars sai viime yönä vastustajan NHL:n finaaleihin

Tampa Bay Lightning on edennyt jääkiekon NHL:n finaaleihin. Joukkue voitti itäisen konferenssin kuudennessa finaalissa New York Islandersin maalein 2–1 ja päätti ottelusarjan voitoin 4–2.

Islanders taipui jatkoerässä ajassa 73.18. Ottelun ratkaisi Anthony Cirelli, joka iski kiekon sisään maalin edestä.

Ottelun kaksi ensimmäistä maalia nähtiin avauserässä. Islanders-puolustaja Devon Toews vei joukkueensa 1–0-johtoon reilun neljän minuutin pelin jälkeen ja Lightningin ruotsalaispuolustaja Victor Hedman tasoitti reilut kaksi minuuttia myöhemmin 1–1:een.

Maalivahdit olivat ottelussa isossa roolissa. Islandersia pystyssä pitänyt venäläinen Semjon Varlamov kirjasi 46 torjuntaa. Lightningin venäläisvahti Andrei Vasilevski pysäytti kiekon 26 kertaa.

Finaalisarja alkaa sunnuntaina

Stanley Cupin finaalisarjassa Tampa Bayta vastaan asettuu Dallas Stars. Dallasia edustavat suomalaispelaajat Joel Kiviranta, Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Roope Hintz.

Tampa Bayn ja Dallasin välinen ensimmäinen ottelu pelataan varhain sunnuntaina Suomen aikaa.