Dallas Stars joutui taipumaan NHL:n toisessa finaaliottelussa, voitot tasan

Tampa Bay Lightning tasoitti NHL:n finaalisarjan voitot 1–1:een. Lightning voitti Dallas Starsin toisessa loppuottelussa maalein 2-3.

Tampa ratkaisi kamppailun heti kättelyssä, kun joukkue teki avauserän puolivälin tienoilla kolme maalia vajaan neljän minuutin sisään.

Dallasin maalilla 28 kertaa torjuneen Anton Hudobinin yllättivät avauserässä ylivoimalla Brayden Point ja Ondrej Palat sekä tasakentällisin puolustaja Kevin Shattenkirk.

Dallasin ensimmäinen maali nähtiin toisessa erässä, kun Joe Pavelski onnistui ylivoimalla. Kolmannessa erässä Stars tuli vielä maalin päähän, kun Mattias Janmark kavensi 2–3:een.

Dallasille tuomittiin ottelussa 12 jäähyminuuttia ja Tampa Baylle 14. Lightning teki kaksi ylivoimamaalia ja Stars yhden.

– Otimme liikaa jäähyjä. Tampa Bay voitti tänään, koska emme onnistuneet tappamaan jäähyjä, pelin ensimmäisen jäähyn ottanut Dallasin Janmark sanoi.

Starsille on vihelletty jäähyminuutteja tämän vuoden pudotuspeleissä jo 106 ja Tampa Baylle 86.

– Jos haluaa voittaa pelejä, ei pidä ottaa jäähyjä. Olemme kuluttaneet pudotuspelien aikana aivan liikaa jäähypenkkiä, Janmark jatkoi.

Lightningille voiton torjui kiekon eteen 27 kertaa venynyt Andrei Vasilevski. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin kaksi maalia alustanut Victor Hedman.

Ottelu oli jälleen fyysinen ja taklauksia kirjattiin yli sata.

Ensimmäisessä finaalissa vahvasti esillä olleet Dallasin suomalaispelaajat jäivät toisessa loppuottelussa ilman tehopisteitä. Dallas-hyökkääjä Blake Comeau loukkaantui ottelun toisessa erässä, eikä häntä nähty jäällä enää kolmannessa erässä. Finaalisarjan kolmas ottelu pelataan varhain torstaina Suomen aikaa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.