Classic vakuuttavaan pakkovoittoon – mestaruuden ratkaisu venyy seitsemänteen peliin

Salibandy naiset sb

Oilers ei kyennyt vielä ratkaisemaan F-liigan mestaruutta vaan Classic voitti Helsingin jäähallin 2 868 katsojan edessä hurjan alkurepäisynsä myötä 9-4 tasoittaen tilanteeksi 3-3. Kultamitalien kohtalo ratkeaa näin sunnuntaina Tampereen Hakametsässä.

Edelliset kolme ottelua hävinnyt Classic tuli tänään peliin todella terävästi, ja kun vielä pienten marginaalien pallot pomppivat tamperelaisille, tulos näkyi taululla. Ensin osui Classicille Eemeli Akola, sitten pienestä sivuliikkeestä Alpo Laitila, keskeltä sektoria Oskari Heikkilä ja vielä 11 minuutin kohdalla Eemeli Salin takayläkulmaan jo 4-0.

Toisen erän alussa ohjasi Konsta Tykkyläinen Ville Lastikan kanssa pelatun give and go -kuvion kruunuksi eron jo viiteen, mutta sitten oli Oilersin vuoro. Tuomas Iiskola kuittasi nopeasti tarkalla kudilla takakulmaan, Justus Kainulainen samaan reikään toisen kavennuksen ja erän puolivälin jälkeen nousi Rasmus Kainulainen Markus Markkolan esityöstä sektoriin kiskaisemaan jo 3-5. Toisella tauolla eroa oli kuitenkin taas kolme maalia luukulle unohtuneen Ville Hietarannan ohjattua Otto Kilven syötön ohi Oilers-vahti Markus Laakson.

Päätösjakso ei nähnyt odotettua Oilers-kiriä. Sen sijaan pallon Oskari Heikkilältä laitanousuun saanut Alpo Laitila kilautti yläputken kautta Classicille jo seitsemännen osuman, ja Oilersin painaessa kuudella Eemeli Salin sivalsi tyhjiin 8-3. Justus Kainulaisen 8–4-kavennuksen jälkeen ehti Salin viimeistellä vielä uudelleen tyhjiin Alpo Laitilan tarjoilusta.

Ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan sunnuntaina klo 18 Hakametsän jäähallissa Tampereella.