Classic, TPS ja Happee jo voiton päässä välieristä

Salibandy naiset sb

Classic, TPS ja Happee siirtyivät voiton päähän paikoista F-liigan välierissä, kun ne siirtyivät ottelusarjoissaan 3–1-johtoon. Tänään Classic löi vieraissa LASBin 9-2, TPS vieraissa SPV:n 3-2 ja Happee kotonaan Nokian KrP:n 3-2.

Kertaalleen LASBille hävinnyt Classic oli tänään jälleen tyly isäntä, kun se vei jo avauserän Sami Johanssonin, Mikko Leikkasen, Alpo Laitilan ja Janne Lammisen maaleilla 4-0. Johansson iski varmemmaksi vakuudeksi jo toisen erän avausminuutilla viidennen, ja kolmannessa erässä mestarit karkasivat jo 8–0-johtoon ennen kuin LASB sai maalitilinsä auki. Eemeli Salin oli saldollaan 1+4 Classicin tehomies, ja rinnalla Sami Johansson tulitti taas yhden hattutempun.

Cupmestari SPV oli jäänyt Turussa pahasti jalkoihin, mutta tänään se kävi kotonaan ensimmäisessä erässä 2–1-johdossakin Ville Kuuselan ja Miika Latvalan osuttua puolen minuutin välein. Pelin puolivälissä Janne Nurminen toi kuitenkin TPS:n tasoihin. Kolmannen erän alussa puolustava puolustaja Lauri Stenfors nousi luukulle ja nosti turkulaiset Ville Hirvisuon päätysyötöstä jo edelle maalilla, joka jäi tänään koko illan viimeiseksi.

Jyväskylässä laukoi Peter Kotilainen Happeen avauserässä johtoon, ja toisessa Samuli Grönfors iski ensimmäisellä pudotuspelimaalillaan eron kahteen. Kolmannen erän alussa Simo Paulaharju katkaisi Anton Rothin poikkisyötöstä kotonaan nollille hävinneen KrP:n pitkän maalittoman pätkän, mutta kohta venytti eroa jälleen kukapa muu kuin Peter Kotilainen.  Henri Johansson osui vielä ylivoimalla pudotuspelien avausmaalinsa, mutta loput pallot poimi viimeksi nollan pitänyt ja Happeen maalissa tänäänkin maagisesti torjunut Markus Laakso. Hän torjui tänään 28 laukausta, kun kollega Miro Tuomala joutui toisessa päässä puuttumaan peliin vain yhdeksästi.

Oilersilla on välieräpaikka katkolla Westend Indiansia vastaan huomenna perjantaina ottelussa, johon se lähtee 3–1-johdossa. Parit Classic–LASB, TPS–SPV ja Nokian KrP–Happee pelaavat omat viidennet ottelunsa lauantaina.

F-liigan naisten liigakarsinnan ykkösvaiheessa nähtiin neljäskin vierasvoitto, kun Steelers tasoitti tilanteeksi 2-2 kaatamalla LoSBin sen kotikaukalossa 5-4.

LoSB käväisi kahdesti johdossa, ja Steelersin noustua kolmannen erän alussa edelle nosti Tilda Manninen LoSBin vielä tasalukemiin 3-3. Sitten iski kuitenkin kahdesti vieraiden Petra Aallonen nostaen Steelersin kahden maalin johtoon. LoSB kykeni kaventamaan Tilda Mannisen ylivoimaosumalla, mutta viimeiset seitsemän minuuttia Steelers kesti ilman takaiskuja.

Ratkaiseva viides ottelu pelataan lauantaina Hämeenlinnassa.