Classic, KrP ja Indians aloittivat puolivälierät kotivoitoilla

Salibandy3

F-liigan illan kolme puolivälieräparia aloitettiin kotivoitoilla, kun Classic löi Happeen 4-3, Nokian KrP SPV:n 6-2 ja Westend Indians hallitsevan mestarin TPS:n 3-2.

Classic näytti karkaavan jo alussa, kun Adam Hemerka, Toni Salminen ja Aaro Helin nakuttelivat taululle kolmen maalin johdon, mutta Happee osoittautui sitkeäksi palaksi. Matti Minkkinen kavensi ylivoimalla ensimmäisessä erässä, ja toisessa Ville Heiska päätti vastaiskun maalin edestä 3–2-osumaan. Eemeli Salinin vapaalyöntikuviosta linkoaman 4-2:kaan ei hirvilaumaa kesyttänyt. Markus Sipronen nosti Happeen päätöserän puolivälissä vielä maalin päähän, mutta tasoitusta ei nähty, kun lopun yrityksessä ilman maalivahtia laukaukset jäivät piippuun.

Yhtä tiukkaa oli Espoossa, jossa Oliver Niemelä laukoi TPS:n johtoon ensimmäisellä osumallaan seuran liigajoukkueessa. Indians käänsi pelin toisessa erässä, kun Jasper Auvinen tasoitti heti sen alussa, ja puolivälissä Valtteri Kainulainen sijoitti takakulmaan johtomaalin. Päätösjakso näki Sami Niskasen 3–1-osuman, Lauri Stenforsin kavennuksen ja TPS:n hurjan loppurynnistyksen kuudella viittä vastaan, mutta maaliin ei tasoittava pallo suostunut avopaikoistakaan menemään.

SPV piti Nokian KrP:tä tiukallla vielä kolmannen erän alussa tilanteen ollessa sitkeästi 1-1, mutta kotijoukkueen ketsuppipullon auettua ropisi senkin edestä. Joona Rantala ja Juuso Ahola osuivat erän alkuun, Joonatan Kovanen ja uudelleen Ahola sen puolivälissä, ja viimeisellä viitosella teki Rantala rangaistuslaukauksesta tilanteeksi jo 6-1. Peliveljien puristus ilman maalivahtia tuotti vain Viljami Järvikankaan kavennuksen.

Lauantaina ovat vuorossa toiset puolivälieräottelut Happee–Classic ja LASB–Oilers.

Tänään avattiin myös F-liigan karsinnat, joissa EräViikingit otti ensimmäisen kierroksen ensimmäisen voittonsa kaatamalla kotonaan Kooveen 7-3. Ensimmäisen maalin iski vieraille Ville Kangasmäki kotijoukkueen tössiessä oman maalinsa kulmalla, mutta jo avauserässä Benjamin Tenhonen, Lassi Koivisto ja Matej Penicka osuivat isännille, ja toisen alussa Penicka nosti illan voittomaalin rangaistuslaukauksesta.