Classic katkaisi tylysti SSRA:n voittoputken

Salibandy2

SSRA:n neljän ottelun voittoputki F-liigan naisten A-lohkossa katkesi tylysti, kun Classic haki kaikki kolme pistettä mukaansa Tampereelle 8–3-voitolla.

Julia Woivalin sekä Lotta Purhonen laukoivat Classicille avauserään kahden maalin johdon, ja kotijoukkueen Essi Ronkaisen jäähy erän loppuun poiki lisää, kun Meri Jokinen sivalsi toisen alkuun ylivoimalla lisää eroa. Pelin puolivälissä Classic johti Kristiina Kauppilan sekä Alisa Pölläsen maalattua jo 5-0 eikä Noora Leinosen ylivoimakavennus pelin kulkua enää kääntänyt. Ottelun viimeisellä minuutilla SSRA rakensi kaksi lohdutusmaalia vain viiden sekunnin välein. Katja Nättilän 2–8-kavennuksen ja eteenpäin voitetun keskialoituksen jälkeen Sanni Uimarihuhta levitti vasemmalle ja Essi Ronkainen nosti loppunumerot. Ottelun pistehai oli Classicille yhden maalin tehnyt ja kaksi syöttänyt Alisa Pöllänen.

B-lohkossa SaiPa jatkoi voittoputkensa jo kahdeksaantoista kaataessaan kotonaan Steelersin 8-2. Lohkon jumbona viruva Steelers oli kuitenkin sitkeä vastus, ja vielä toisella tauolla tilanne oli 2-2 Roosa-Maria Kankareen ja Iida Elorannan kuitattua vuorollaan kotijoukkueen johto-osumat. Päätöserään sarjakärki kuitenkin latoi sitten kuusi maalia, joista viimeiset kolme olivat sarjan pistekuningatar Miisa Turusen illan toinen, kolmas ja neljäs. Turunen kirjautti myös yhden syöttöpisteen.

Hyvävireinen Welhot otti kolmannen perättäisen voittonsa lyödessään kotikentällä Kuopiossa Blue Foxin 10-2. Vielä pelin puolivälissä vieraiden Suvi Luomaranta kavensi tilanteeksi 2-1, mutta jo toiseen taukoon mennessä Miia MurtorinneKiia-Maria Kuru ja Lotta Lindi olivat ehtineet kasvattaa eroksi 5-1. Päätösjakson Welhot herkutteli vielä lukemiin 5-1 maalihanojen auettua. Lotta Lindi kirjautti neljä maalia, kolmen pisteen pelureita olivat Kiia-Maria Kuru (1+2) ja Silva Jääskeläinen (0+3).

O2-Jyväskylä löi kotonaan Pirkat lopulta rangaistuslaukauksilla 6-5, vaikka täydet kolme pistettäkin olivat enemmän kuin lähellä. Kotijoukkueen toisessa erässä rakentama 5–3-johto komeili taululla vielä kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Sitten otti kuitenkin pääroolin nuorten maailmanmestari Pinja Myllymäki, joka ensin kavensi ja vain kuusi sekuntia ennen loppusummeria nosti Henriikka Järven syötöstä Pirkat tasoihin. Rangaistuslaukauskisa ratkesi kuudennessa parissa, jossa Iina Latvala onnistui jo toistamiseen ja Pirkkain Viivi Tiilikainen ei onnistunut ohittamaan maalivahti Kerttu Aroa.