CHL: Tapparalle tappio, Kärpät uskomattomassa trillerissä

Gamblers CHL

Champions Hockey Leaguen pudotuspelit alkoivat tiistaina. Molemmat alkulohkoista jatkoon päässeet suomalaiseurat Kärpät ja Tappara aloittivat mukana pudotuspelien avauspäivänä. Tappara hävisi Kometa Brnolle, ja Kärpät pelasi tasan Zürich Lionsin kanssa.

Tappara hävisi Tshekin mestarille

Tappara pelasi vieraissa tshekkiläistä Kometa Brnoa vastaan. Kaksi edellistä Tshekin mestaruutta voittanut Brno oli parempi numeroin 5-1. Tappara ei onnistunut omassa päässään kovinkaan hyvin.

– Maalin hinta oli halpa useissa maaleissa. Itse loimme tontteja ja niistä ei saatu tehtyä. Viisi maalia viidellä viittä vastaan on huono asia. Yritämme jatkossa parhaamme, että se hinta olisi kovempi jatkossa, sanoi päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Brno aloitti maalinteon avauserän alkupuolella, kun Leoš Čermák ja Karel Plášek iskivät tilanteeksi 2-0 minuutin ja 31 sekunnin välein tulleilla maaleillaan.

Tapparalle tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen heti toisen erän avausminuutilla Brnolle tuomitun jäähyn ansiosta, mutta hyvästä ylivoimasta huolimatta maaleja ei syntynyt. Sitä vastoin Brno rokotti heti jäähyn jälkeen, kun rangaistusaitiosta tullut Peter Mueller jäi jäähynsä jälkeen kyttäämään keskialueelle päästen purkukiekon jälkeen läpiajoon viimeistelemään Brnolle jo 3-0 -johdon.

Sami Moilanen ohjasi Tapparan ainoan maalin ajassa 24.05, mutta enempää maaleja Tappara ei paikoistaan huolimatta onnistunut tekemään. Brno sitä vastoin iski päätöserässä vielä kahdesti. Lukáš Kašpar katkaisi Tapparan maalivahti Christian Heljangon purkukiekon maalin takana ja syötti Petr Holíkin 4-1 -maalin tekoon. Loppunumerot teki Čermák.

Heljanko torjui ottelussa 21 kertaa ja Brno-vahti Karel Vejmelka kymmenen kertaa vähemmän, mikä kertoo Tapparan tehottomuudesta ottelussa.

– Omista paikoista pitää tehdä. Maalipaikat olivat aika tasoissa. Tulosta pitää kunnioittaa, ja nyt olemme neljä maalia perässä, ja kahden viikon päästä jatketaan, Rautakorpi sanoi.

Kärpät menetti voiton viime hetkillä

Kärpät kohtasi vieraissa Zürich Lionsin. Tasanumeroihin 4-4 päättynyt ottelu tarjosi uskomatonta draamaa, sillä Zürich tasoitti pelin vain kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Kärpät oli puolestaan noussut maalin tappioasemasta johtoon päätöserässä. Shaun Heshka teki Kärpille 4-3 -johtomaalin vasta ajassa 58.53, joten Kärpät oli todella lähellä hyvinkin makeaa voittoa.

– Näimme, kuinka kova joukkue Zürich on, ja mihin se pystyy, huoahti Kärppien valmentaja Lauri Mikkola päätöshetkistä.

Kärpät johti ottelua lopussa, mutta myös alussa, sillä Aleksi Heponiemi vei Kärpät johtoon jo 44 sekunnin pelin jälkeen. Heponiemi katkaisi hyökkäysalueella Maxim Noreaun syötön hyökkäysalueella ja viimeisteli avopaikasta Kärppien johdon.

Zürich otti kuitenkin ottelussa johdon sekä lukemin 2-1 että 3-2. Molemmista tappioasemista Kärpät toi tasoihin Nicklas Lasu. Miehen 2-2 -osuma syntyi avauserässä alivoimalla ja 3-3 -tasoitus viimeisessä erässä ylivoimalla.

Veini Vehviläinen torjui Kärppien maalilla 25 kertaa.

– Ensimmäisessä erässä emme olleet parhaimmillamme, mutta toinen ja kolmas erä olivat hienoa pelaamista. Pelasimme hyvän lätkämatsin kovaa joukkuetta vastaan, sanoi Mikkola.

– Saimme rentoutta omaan tekemiseemme. Hoksasimme, että samat asiat toimivat Zürichiä vastaan kuin muitakin joukkueita vastaan. Oma tekeminen nousi esiin, ja peli lähti rullaamaan, Mikkola kertasi Kärppien pelin paranemista.

Rouen Dragons – Red Bull Salzburg 3-3

Otteluparien toiset osaottelut pelataan marraskuun 20. päivänä Tampereella ja Oulussa. Vierasmaalisääntöä ei ole. Jos otteluparit ovat toisen osaottelun jälkeen tasan, pelataan 10 minuutin jatkoerä neljällä kenttäpelaajalla, minkä jälkeen ammutaan voittolaukauskisa.