Carolinan suomalaiset tehokkaina NHL:n uudelleenkäynnistymisessä

Carolina Hurricanes ja New York Rangers pelasivat ensimmäisen jääkiekon NHL-ottelun neljään ja puoleen kuukauteen.

Carolina nappasi Rangersista 3–2 -voiton. Carolinan suomalaiskolmikosta Sebastian Aho keräsi tehopisteet 1+1, Teuvo Teräväinen 0+1 ja Sami Vatanen 0+1. Rangersin Kaapo Kakko jäi tehopisteittä.

Varsinaisiin pudotuspeleihin pääsee kolmella voitolla, joten Carolinan on kukistettava Rangers vielä kahdesti edetäkseen jatkoon.

Hurricanes siirtyi Torontossa pelatun kamppailun avauserässä johtoon minuutin pelaamisen jälkeen, kun Jaccob Slavin viimeisteli maalin Teräväisen ja Ahon esityöstä.

Toisessa erässä Aho vei Carolinan ylivoimalla kahden osuman karkumatkalle ohjaamalla laukauksen maaliin. Ensimmäisen virallisen ottelunsa Carolinan paidassa pelannut Vatanen sai tilastoihinsa syöttöpisteen.

Carolina hallitsi ottelua, mutta Rangers kavensi toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Mika Zibanejadin ohjauksella.

Päätöserässä Martin Necas vei Carolinan 3–1-johtoon, ja Marc Staal kavensi alivoimalla.