Carolinan suomalaiset huikeassa tikissä yön NHL-kierroksella

Carolina Hurricanes hävisi Colorado Avalanchelle 2-3 viime yön NHL-kierroksella. Teuvo Teräväinen teki Carolinan molemmat maalit ja Sebastian Aho sai molempiin syöttöpisteen mutta se ei kotijoukkuetta lohduttanut.

Suomalaisten tehohetki osui kolmanteen erään. Colorado johti jo 0-2 kunnes Canesin kiri alkoi. Kun kolmatta erää oli pelattu reilut viisi minuuttia, Teräväinen laukoi mustan maaliin suoraan Ahon syötöstä. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Teräväinen osui jälleen. Aho oli tässäkin maalissa syöttäjä.

Ahon hurja pisteputki venyi jo 14 ottelun mittaiseksi. Putki on NHL:n tämän hetken pisin ja samalla Carolinan kolmanneksi pisin.

Carolina on kaksi pistettä pudotuspeliviivan alapuolella, mutta juuri sen edellä oleva Columbus on pelannut kolme ottelua enemmän.

Columbus Blue Jackets otti Minnesota Wildilta huolella selkään. Vieraat vei ottelun lopulta nimiinsä 0-5. Mikko Koivu sai yhden syöttöpisteen. Joonas Korpisalo aloitti Columbuksen maalilla mutta hänet vaihdettiin pois neljännen maalin jälkeen.

Philadelphia Flyers voitti New York Rangersin 5–2. Rangersin Chris Kreiderin jalka murtui avauserässä. Hänen sairasloman pituudesta ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa.

Vegas voitti Buffalon 4–2 ja Anaheim Pittsburghin 3–2.