Buffalon Ristolainen ja Jokiharju onnistui viime yön NHL-kierroksella, Ruotsalainen debytoi

Änäri2 Jääkiekko NHL

Buffalo Sabres hävisi Washington Capitalsille 3–4-lukemin viime yön NHL-kierroksella. Pelin aikana Sabresin riveissä nähtiin suomalaisonnistumisia, kun Henri Jokiharju teki joukkueensa ensimmäisen maalin avauserän lopulla ja Rasmus Ristolainen syötti kaksi osumaa.

Ensimmäisen erän puolivälissä Washingtonin toisen maalin laukoi Aleksandr Ovetshkin. Maali oli NHL-konkarille 727:s. Ovetshkin on enää neljän maalin päässä Marcel Dionnesta, joka on tehnyt viidenneksi eniten maaleja NHL:n historiassa. Ovetshkin saavuttaa Wayne Gretzkyn ennätystä pykälä pykälältä.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Washingtonin 2–1-johdossa. Molemmat joukkueet tekivät vielä yhdet maalit toisessa ja kolmannessa erässä. Ristolainen oli syöttämässä Buffalon toista ja kolmatta maalia.

Buffalon riveissä Arttu Ruotsalainen pelasi uransa ensimmäisen NHL-pelin. Hän sai peliaikaa lähes 16 minuuttia.

Minnesota Wildin ja St. Louis Bluesin kohtaamisessa Wildin maalia vahtinut Kaapo Kähkönen päästi yhdeksän maalia. St. Louis voitti pelin 9–1.

Kähkönen pelasi koko ottelun ja torjui 29 kertaa. Bluesin häkkiä vahtinut Jordan Binnington torjui 24 laukausta.

– Ei hauska kokemus. Tämä oli noloa. Tuntuu siltä, että jätin joukkueen pulaan. Kova ilta, Kähkönen kertoi.

Minnesotan ainoa maali syntyi ensimmäisessä erässä. Joukkue pääsi kaventamaan 1–2-lukemiin. Avauserä kuitenkin päättyi Bluesin 4–1-johtoon.

Kotonaan pelannut St. Louis osui toisessa erässä kolmesti ja päätöserässä vielä kahdesti.

Newyorkilaisjoukkueiden kohtaamisessa New York Rangers kukisti Islandersin 4–1. Rangersin Kaapo Kakko teki 0+1-tehot.

Ottelun avauserässä ei nähty maaleja. Rangers avasi maalihanat toisessa erässä, kun sitä oli pelattu päälle kuusi minuuttia. Toinen osuma syntyi muutaman minuutin päästä, minkä jälkeen joukkue pysyi johdossa pelin loppuun saakka.

Coloradon suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen teki jo kauden 23:n täysosumansa, kun hän niittasi 2–0-loppulukemat Anaheimin tyhjään maaliin. Rantanen jakaa sarjan maalipörssin kakkossijan Edmontonin Connor McDavidin kanssa. Toronton Auston Matthews on tehnyt 28 maalia.