Buffalo Sabresin tappioputki sivuaa jo NHL:n ennätystä

NHL Kiekko

Järkyttävässä tappioputkessa uiva Buffalo Sabres joutui jälleen tyytymään tappioon, kun Philadelphia Flyers päihitti sen omassa kotiluolassaan. Tappio oli Sabresille jo 18:s putkeen.

Sabres aloitti ottelun puolustaja Henri Jokiharjun maalilla ja oli kahden erän jälkeen 3–0-johdossa. Flyers kuitenkin kiri johdon kiinni kolmannessa erässä, pakotti pelin jatkoajalle ja vei alle minuutissa 4–3-voiton Ivan Provorovin maalilla.

Buffalo jakaa nyt Pittsburgh Penguinsin kanssa kyseenalaista ennätystä kaikkien aikojen pisimmästä tappioputkesta. Penguins hävisi 18 ottelua peräkkäin kaudella 2003–04.

Colorado Avalanche kaatoi kotonaan Anaheim Ducksin maalein 5–2.

Mikko Rantanen vei isännät 1–0-johtoon vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen Nathan MacKinnonin syötöstä. Anaheim kuitenkin tasoitti samassa erässä, mutta toisen erän kahdella maalillaan Colorado pääsi 3–1-johtoon.

Päätöserässä Joonas Donskoi sai syöttöpisteen, kun Valeri Nitshushkin iski Avalanchen voittolukemiksi 5–2. Colorado on sarjassa neljäntenä ja Anaheim viimeistä edellisenä.

Maali oli Rantaselle jo 20:s tällä kaudella. Niistä 12 suomalainen on tehnyt maaliskuun aikana, joka on enemmän kuin yksikään toinen pelaaja.

Rantanen taistelee koko NHL:n pistepörssin kärkisijoista. Hän on 40 pisteellään (20+20) liigan paras suomalainen ja pistepörssissä kuudentena. Maaleja hänellä on kolmanneksi eniten Toronto Auston Matthewsin (23) ja Edmontonin Connor McDavidin (21) jälkeen.

Edmonton Oilersin ja Toronto Maple Leafsin kohtaamisessa joukkueiden suomalaisvahdit Mikko Koskinen ja Veini Vehviläinen seurasivat penkiltä, kun ottelu venyi jatkoajalle 2–2-tilanteessa.

Voiton vei Edmonton Darnell Nursen maalilla, kun jatkoaikaa oli pelattu vasta 17 sekuntia. Mike Smith torjui Edmontonin maalilla 29 kertaa kun taas Toronton Michael Hutchinson pysäytti kiekon 20 kertaa.

Edmontonin Jesse Puljujärvi oli jäällä runsaat 18 minuuttia ja keräsi saldoonsa yhden laukauksen.

Pittsburgh Penguins puolestaan otti neljännen voittonsa putkeen, kun New York Islanders taipui luvuin 2–1.