Scroll Top

BREAKING NEWS: Ensimmäinen suomalaispelaaja USA:n baseball ammattilaissarjaan

Konsta Kurikka baseball MLB

Pesäpallotaustainen Konsta Kurikka on allekirjoittanut ensimmäisenä suomalaisena pelaajana kautta aikojen baseballin ammattilaissopimuksen ja siirtyy pelaamaan baseballin pääsarjan, Major League Baseballin (MLB) alaiseen draft liigaan ja siellä Trenton Thunderin joukkueeseen.

KUVA: Suomen baseball- ja softball -liitto

Draft-liiga on tarkoitettu nuorille ammattilaisstatuksen omaaville pelaajille. Tässä sarjassa, joka pelataan heinä-syyskuun aikana (18.7-5.9), on hyvin tiivis ottelurytmi kuten MLB:ssäkin. Kauden aikana tulee olemaan vain muutama päivä, joina joukkueella ei ole otteluita. Näin nuoret ammattilaiset pääsevät näyttämään kykyjään illasta toiseen MLB seurojen kykyjen etsijöille. Kauden ensimmäisen puoliskon seurat pelaavat Prospect League nimellä ja amatööripelaajilla (Yliopistotaso).

Draft league on todella kovatasoinen sarja, josta kertoo jo se, että aloituskauden 2021 jälkeen on yli 230 pelaajaa varattu liigasta eri MLB organisaatioihin. Kilpailu MLB seurojen huomiosta on armotonta ja Kurikka pääsee nyt todella näyttämään taitojaan kovemmassa paikassa kuin kukaan suomalainen pesäpalloilija tai baseballin pelaaja koskaan. Kurikan sopimus on nyt jo herättänyt mielenkiintoa hänen erilaisen taustansa ansiosta, sillä Kurikka on sarjassa ainoa pelaaja, josta kykyjenetsijöillä on dataa vain muutaman kauden ajalta ja nekin Espanjan, Saksan, Suomen ja Australian sarjoista.

– Tavoitteeni on ollut alusta saakka päästä mahdollisimman pitkälle eli MLB sopimukseen. Nyt allekirjoitettu sopimus Trentonin kanssa antaa minulle ensimmäistä kertaa mahdollisuuden näyttää osaamistani MLB seuroille. Tavoitteena on sopimus jonkin MLB organisaation kanssa. Kertoo Konsta Kurikka itse tilanteestaan.

Kurikka harjoittelee tällä hetkellä Suomessa ja odottaa työlupaa USA:aan. Hän siirtyy Trentoniin harjoittelemaan Draft-liigaa varten heti työluvan saatuaan. Tällä välin on yleisöllä harvinainen tilaisuus nähdä Kurikan otteita kotimaisessa Superbaseball-sarjassa, jossa mies syöttää muutaman pelin Helsingin Puumien paidassa pitääkseen tuntumaa yllä. Sunnuntaina 9.6 klo 13:00 Kurikka nähdään syöttökummulla Espoo Expos – Puumat ottelussa, joka pelataan Myllypuron Baseball stadionilla.

Kuten Geen vanhemmat seuraajat ja lukijat saattavat muistaa, niin täällä tykitettiin yhdessä vaiheessa MLB:tä ovista ja ikkunoista. Sanottakoon sen verran Konstan statseista esimerkiksi viime pelissä, että hän syötti 3 inningiä statseilla 1 hit ja 8 strikeout ja syöttönopeus huiteli 93 mailin tuntumassa. Mutta Suomen sarjat eivät ole millään muotoa verrattavissa Jenkkeihin. Joka tapauksessa baseball on niin pyhä asia Yhdysvalloissa, että sinne ei värvätä ensimmäistäkään pelaajaa, kenessä ei ole potentiaalia. Ja vaikka Kurikasta ei samantien miljonääriä tulee, niin puitteet tulevat olemaan viimeisen päällä. Trenton kustantaa hänelle kaiken ja treeniolosuhteet ovat käsittämättömän hienot. Ja tulee Kurikasta lopulta mitä tahansa, niin hän jo nyt suomalaisen baseballin patriootti!

TÄSSÄ OPPAAT BASEBALLIN MAAILMAAN!

https://geemediasports.com/geemedian-mlb-holy-bible-vol-i/
https://geemediasports.com/geemedian-mlb-holy-bible-vol-ii/
https://geemediasports.com/geemedian-mlb-holy-bible-vol-iii/

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.