Boston Bruinsin kesäloma alkoi – Avalanche voittoon

Colorado Avalanche nappasi maanantain NHL-kierroksella 6–3-pakkovoiton Dallas Starista ja kavensi ottelusarjan voitot 2–3:een. Dallasin puolustaja Miro Heiskanen ja Coloradon hyökkääjä Mikko Rantanen kirjasivat molemmat tehot 1+1.

Avalanche ratkaisi kamppailun heti avauserässä, kun joukkue teki ensimmäisten 15 minuutin aikana viisi maalia. Colorado ei ollut koskaan aikaisemmin tehnyt historiansa aikana viittä maalia yhdessä erässä pudotuspeleissä.

Rantanen teki Coloradon 5–0-osuman maalin edestä ja oli mukana Burakovskyn 2–0-maalissa. Rantasen osuma oli suomalaishyökkääjälle jo kauden kuudes pudotuspeleistä.

Dallas teki kaksi maalia toisessa erässä ja yhden kolmannessa.

21-vuotias Heiskanen venytti pisteputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi ja nousi jakamaan Dallasin seurahistorian puolustajien pisintä pudotuspelien pisteputkea. NHL:n pistepörssissä neljäntenä oleva Heiskanen on rohmunnut 14 ottelusta huikeat tehot 4+14=18.

Ottelusarjan seuraava ottelu pelataan torstaina.

Maanantain toisessa ottelussa Tampa Bay Lightning päätti Boston Bruinsin NHL-kauden pudotuspelien toisella kierroksella. Lightning voitti Bruinsin maanantaina maalein 3–2 ja eteni itäisen konferenssin finaaleihin ylivoimaisesti voitoin 4–1.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta toisessa jatkoerässä, kun ruotsalaispuolustaja Victor Hedman laukoi kiekon tarkasti maaliin ajassa 94.10. Lähes 40 minuuttia jääaikaa ja tehot 1+1 kirjannut Hedman valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.