Belgia voitti Tanskan ja varmisti samalla jatkopaikan jalkapallon EM-kilpailuissa

Em kisat jalkapallo

Belgia varmisti jatkopaikan jalkapallon miesten EM-lopputurnauksen B-lohkossa. Se nousi Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan maalin tappioasemasta 2–1-voittoon. Belgia on näin ollen voittanut kisojen molemmat ottelunsa.

Tanska siirtyi johtoon jo toisella minuutilla Yussuf Poulsenin maalilla. Toiselle jaksolle kentälle vaihdettu Belgian Kevin De Bruyne syötti ensin Thorgan Hazardin tasoitusmaalin ja teki itse voittomaalin maailmanluokan viimeistelyllä. Bruyne sai syötön rangaistusalueen reunalle ja laukoi maalintekijän maalilla pallon kylmän viileällä sijoituksella etunurkasta sisään ohi tanskalaisveskarin.

Belgia ja Suomi kohtaavat lohkovaiheen päätöspelissä maanantaina Pietarissa.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Ukraina otti odotetun voiton. Se voitti Pohjois-Makedonian Bukarestissa maalein 2–1.