BEACH VOLLEY: Nurminen / Siren komeasti kolmanneksi Rodoksella

Beachvolley rantalentis lentopallo

Jyrki Nurminen ja Santeri Siren saavuttivat komean kolmannen tilan beach volleyn maailmankiertueen Future-tason osakilpailussa Kreikan Rodoksella. Maan ykköspari ahersi kahteen päivään kuusi ottelua voittaen niistä neljä.

Aiemmin suomalaiskaksikko on ollut mitaleilla FIVB:n turnauksissa kaksi kertaa, kun he voittivat 1-tähden turnauksen (vastaava kuin nyt Future) viime vuoden elo-syyskuussa Varsovassa ja Budapestissa.

Turnauksen pronssiottelussa Nurminen / Siren otti revanssin puolalaisista Jakub Szalankiewicz / Mateusz Florczyk, joille he hävisivät alkulohkossa. Mitalipelin voittonumerot olivay 21-10, 21-15.

Finaalipaikka karkasi välierätappioon yhdysvaltalaisille Logan Webber – Miles Evans 15-21, 21-17, 10-15. Webber sijoittui kaksi viikkoa sitten ensimmäisessä kotimaansa AVP Tourin kisassa Austinissa viidenneksi. Evans puolestaan on ehtinyt pelata jo tällä kaudella kertaallee finaalissa Thaimaassa Andy Beneshin kanssa.

Jyrki Nurminen:

. Erinomainen startti kauteen. Ajoittain hyvää peliä ja välillä vielä alkukauden haparointia etenkin vo-hyökkäyksessä. Kokonaisuudessa kuitenkin hyvää suorittamista pitkän pelitauon jälkeen. Tästä parsitaan taas ukkoja kasaan ja hommat jatkuu Liettuassa 1,5 viikon päästä.

Seuraava turnaus suomalaiskaksikolla on Latvian Klapipedassa 3.-5.6. pelattava niin ikään Future-tason turnaus.

Naisten Challengerissä Turkin Kusadasissa molempien suomalaisparien taival päättyi karsinnan avauskierrokselle.

Ida Sinisalo-Peltonen / Sara Sinisalo hävisivät ranskalaisparille Chamereau / Vleira 15-21, 17-21 ja Anniina Parkkinen / Vilhelmiina Prihti hollantilaisille van Driel/Ypma NED 21-15, 8-21, 11-15