BEACH VOLLEY: Lahti-Liukkonen / Ahtiainen ja Sinisalot Dohan beach-hiekoilla

Riikka Lehtonen Niina Ahtiainen beach volley

Naisten beach volleyn maailmankiertueen osakilpailussa Dohassa tällä viikolla nähdään kaksikin suomalaisparia. Taru Lahti-Liukkonen pelaa nyt ensimmäistä kertaa kansainvälisillä kentillä Niina Ahtiaisen kanssa ja toisena parina ovat Sinisalon sisarukset Ida Sinisalo-Peltonen / Sara Sinisalo

16 pääsarjapaikan suoraan saaneiden joukkoon suomalaisparit eivät yltäneet, Lahti-Liukkonen / Ahtiainen oli toiseksi paras karsintaturnauksesta pelit aloittava pari ja Sinisalot on rankattu 25 parin karsinnassa sijalle 20. Karsinnat alkavat torstaina 5.5.

Mukana Dohassa ovat mm Tokion hopeanaiset Taliqua Clancy / Mariafe Artacho del Solar ja pronssinaiset Joana Heidrich / Anouk Verge-Depre. Turnauksen ykkössijoitetut ovat kuitenkin alankomaalaiset viime kesänb EM-hopeanaiset Katja Stam / Raisa Schoon.

Lahti-Liukkonen pelasi viimeksi elokuussa Prahassa Anniina Parkkisen kanssa ja äitiysloman jälkeen toinen pelattu turnaus olivat EM-kisat Wienissä viikkoa aiemmin. Ahtiainen pelasi Parkkisen kanssa Meksikossa Tiaxcalassa maaliskuussa ja sitä ennen EM-kisoissa elokuussa uransa nyt päättäneen Riikka Lehtosen kanssa.

Niina Ahtiainen:

– Saavuttiin Dohaan perjantaina totuttelemaan kuumuuteen ja olemme päässeet vetämään neljä treeniä ja sitten torstaina päästään tositoimiin.
Tarun kanssa ei olla vielä ulkomailla päästykään pelaamaan, joten innolla ja odottavaisin fiiliksin eteenpäin.

Ida Sinisalo:

– Viimeeksi olimme kentillä Madridin 1-tähden turnauksessa syyskuussa, jossa olimme välierissä. Meillä on ollut ehjä treenivuosi takana ja lähdetään täällä kauden aloitukseen odottavin mielin hyvän leirin päätteeksi. Taistelemme piste kerrallaan pääsarjapaikka tavoitteena.

Lähde: Suomen Lentopalloliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.