Bandyliigassa pelataan kolmen ottelun kierros, lue ennakko päivän kamppailuihin

Jääpallon Bandyliigassa pelataan tänään kolmen ottelun kierros. Mitään varsinaista kärkiottelua ei päivän ohjelma tarjoa, mutta mielenkiintoisia tapahtumia on silti varmasti luvassa.

Ennakkoasetelmat päivän otteluihin

Veiterä vs OLS

Veiterä on aloittanut sarjan vakuuttavasti, sillä joukkue on pelannut kolme ottelua ja voittanut ne kaikki. Eilen joukkue kohtasi kotona LRK Tornion ja nihkeästä avauspuoliajasta huolimatta Veiterä onnistui lopulta “teurastamaan” vastustajansa maanrakoon tylyin lukemin 11-1. Tehot jakautuivat varsin mukavasti, mutta silti kärkipelaajat olivat eturivissä tekemässä tulosta. Joukkueen uusi venäläispelaaja Egor Ragulin oli eilen vahvalla pelipäällä ja nuorukainen paukutti ottelussa tehot 3+1. Myös joukkueen avainpelaajiin lukeutuva Tomi Hauska oli keskikentällä jälleen vahvassa roolissa syöttäen ottelussa kolme maalia. 

Hyökkäyspelin ohella myös Veiterän puolustuspeli on ollut koko alkukauden vahvassa iskussa, sillä kolmessa pelissä se on päästänyt vain kolme maalia ja mikäli joukkue lähtee oikealla asenteella myös tänään on murskalukemat jälleen mahdolliset.

Eetu Peuhkuri – Veiterä
Kuva: Patric Huittinen / VMH – Huittinen

OLS:in kauden alku on ollut varsin odotettu ja joukkue on hävinnyt kaikki kolme otteluaan. Eilen joukkue taipui Mikkelissä Kamppareille maalein 5-2, mutta tappiosta huolimatta oululaiset pelasivat kohtalaisen hyvän ottelun. Tänään toki vastustaja kovenee entisestään, mutta mikäli joukkue pystyy pelaamaan eilisellä tavalla on, sillä mahdollisuus ainakin ajoittain haastaa kotijoukkuetta.

 

Botnia vs JPS

Helsingissä Botnia saa vieraakseen viime kauden mestarin JPS:n. Botnia pelasi eilen Porvoossa, jossa se joutui taipumaan sarjan suurimpiin suosikkeihin lukeutuvalla Akillekselle maalein 6-0. Toki numerot ovat tylyt, mutta ei kuitenkaan niin rumat mitä olisi pahimmillaan voinut pelätä. Botnia haluaa varmasti lähteä pelaamaan puolustuksen kautta, mutta myös joukkueen hyökkäyspelin pitää parantua mikäli se haluaa voitosta pelata.

Kuva: Botnia

JPS otti eilen kauden avausvoittonsa, kun se kukisti HIFK:n maalein 4-3. Jyväskyläläiset pelasivat varsin tasapainoisen ottelun ja varsinkin puolustuspelaaminen parani ensimmäisestä ottelusta huomattavasti. Hyökkäyspäässä tehot jakautuivat tasaisesti, sillä kaikki neljä maalia merkittiin eri pelaajille. Tänään joukkue lähtee suosikkina, mutta mitään murskavoittoa ei uskalla ennakkoon povata, mutta kaikki muu kuin vierasvoitto olisi pieni yllätys.

Kampparit vs LRK Tornio

Päivän kolmannessa ottelussa kohtaavat Kampparit ja LRK Tornio. Kotijoukkue Kampparit on aloittanut kauden yhdellä tappiolla ja kahdella voitolla, mutta vaikka joukkue on tuloksellisesti pelannut mukavasti on sen pelaamisessa vielä paljon kehitettävää. Eilen mikkeliläiset voittivat kotonaan sarjan peräpäähän ennakoidun OLS:n maalein 5-2. Ensimmäisenen jakso oli kotijoukkueelta vielä vähän tukkoista, mutta toisella jaksolla peli kuitenkin parani ja joukkue otti rutiini voiton itselleen. Tänään Kampparit lähtee jälleen suosikkina, mutta pelaamisen pitää parantua eiliseltä muuten joukkue saattaa joutua yllättävänkin tiukoille Tornion kanssa. Joukkueen maaleista on ensimmäisissä otteluissa vastannut pitkälti Eetu Karhunen, joka tehnyt kolmeen otteluun kolme maalia.

Kuva: Pekka Huovila

LRK Tornio pelasi eilen hyvin kaksijakoisen ottelun. Avausjaksolla se haastoi hyvin kauden suurimpiin suosikkeihin lukeutuvan Veiterän ja oli vain maalin tappiolla, mutta toisella puoliajalla joukkueen pelaaminen suli totaalisesti ja ottelu päättyi lopuilta tylyin 11-1 lukemin. Toki myös Veiterä nosti tasoaan, mutta kyllä Tornion pitää parantaa hurjasti peliään eilisestä toisen puoliajan esityksestä mikäli se haluaa tänään voittaa. Toki joukkue on alkukaudesta näyttänyt, että se pystyy parhaimmillaan hyvään pelaamiseen kuten sarja-avauksessa HIFK:ta vastaan.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.