Bandyliigan mestaruus ratkeaa tänään – Porvoossa vastakkain Akilles ja Veiterä, lue ennakko!

Eetu Peuhkuri Veiterä jääpallo Bandy

Jääpallokausi 2020-2021 huipentuu lauantaina pelattavaan Bandyliigan finaaliin, jossa kohtaavat viime vuoden tapaan Porvoon Akilles ja Lappeenrannan Veiterä.

Jos Suomen Cup lasketaan mukaan, on lauantain finaalikohtaaminen joukkueiden neljäs peräjälkeen. Sen perusteella on helppo sanoa, että vastakkain asettuvat Suomen tällä hetkellä kaksi parasta joukkuetta.

Vierasjoukkue Veiterä lähtee nälkäisenä kohti Porvoota.

– Me lähdemme odottavaisin mielin kohti kauden huipennusta. Tarkoituksena on ottaa revanssi Suomen Cupin finaalissa kärsityn tappion (1-6) jälkeen, sanoo Veiterän valmentaja Tero Nieminen.

Veiterän valmentaja tiedostaa Akilleen vahvuudet.

– Pelaajamateriaali on laadukas ja vahva ja sen lisäksi joukkue on pysynyt pääpirteittäin samana jo usean vuoden ajan.

Ottelutaktiikan kannalta Tero Niemisellä on selvä näkemys mitkä ovat sudenkuopat, jotka joukkueen ehdottomasti pitää välttää.

– Meidän on oltava kärsivällisiä ja muistaa että ottelu kestää ainakin sen 90 minuuttia. Akilles on erittäin vahva vastaiskujoukkue ja sen takia on tärkeätä pyrkiä puolustamaan tarkasti.

– Ehkä sitäkin tärkeämpää on hyökätä harkitusti ja pyrkiä päättämään hyökkäykset laukaukseen. Samalla pitää keskittyä omaan pallolliseen peliin ja näkisin, että meillä tulee olemaan ottelun pallonhallinta.

Veiterän tärkeimpiin pelaajiin lukeutuva kapteeni Eetu Peuhkuri on myös levollisin ja luottavaisin mielin ennen kauden kohokohtaa.

– Odotettavissa on erittäin kova ja tasainen peli. Akilles on erittäin aggressiivisesti puolustava ryhmä, joten meidän pitää löytää keinot heidän puolustusmuurinsa murtamiseen, sanoo Peuhkuri.

– Pienet asiat ja yksityiskohdat ottelun sisällä sekä tietysti erikoistilanteet tulevat olemaan ottelun lopputuloksen kannalta isossa roolissa.

Kuva Pekka Huovila

Kotijoukkue Akilleen valmentaja Jari Hyttinen lähtee myös luottavaisin mielin kohti finaalia.

– Meillä on kaikki pelaajat kunnossa ja tuntemukset joukkueen sisällä ovat hyvät.

Jari Hyttinen myöntää, että porvoolaisilla oli vähän käynnistymisvaikeuksia kauden alkuvaiheessa marraskuussa, mutta suunta on sen jälkeen ollut tasaisesti ylöspäin.

– Kyllä kuntokäyrä on aika lailla ollut nousujohteinen oikeastaan tammikuusta lähtien ja siinä mielessä on mukava lähteä kohti finaalia.

Porvoolaisjoukkue on Hyttisen mielestä hienoinen ennakkosuosikki, jos katsotaan joukkueiden aikaisempia kohtaamisia.

– Meillä on ainakin itseluottamus kohdillaan. Veiterä on taas laskujeni mukaan hävinnyt viisi finaalia peräjälkeen ja voi olla, että vastustajan leirissä vallitsee pieni pelkotila.

Pelillisesti Jari Hyttinen arvioi, että joukkueet ovat lähes samalla viivalla.

– Me olemme olleet hitusen terävämpiä sekä oman maalin että vastustajan maalin edessä ja sen turvin vieneet edelliset kohtaamiset. Pelin kulun kannalta ottelun ensimmäiset 15-20 minuuttia ovat elintärkeitä ja siihen pitää panostaa, sanoo Hyttinen.

Akilleksen kapteenin Rasmus Kettusen mukaan joukkueen sisällä vallitsee rento, mutta latautunut ilmapiiri.

– Molemmat joukkueet haluavat pelata ja hyökätä, joten tiukka ja tasainen vääntö on varmasti tulossa.

Kettunen tietää, että vastassa on kova joukkue täynnä hyviä ja taitavia pelaajia. Avain menestyksen löytyy hänen mielestä Akilleksen puolustuspelaamisesta.

– Pienestä nämä ottelut ovat yleensä kiinni. Mikäli saamme oman puolustuksen pitäväksi, olen varma, että hyökkäyspäässä pystymme tekemään voittoon tarvittavat maalit, sanoo Kettunen.

Bandyliigan finaali lauantaina 13.3. klo 18.00 Porvoossa. Ottelu lähetetään suorana Yle Areenassa alkaen klo 17.50 ja jälkilähetyksenä Yle TV2:n puolella alkaen noin klo 19.20.

Lähteet: Finbandy

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.