Bandyliiga – Sarjakärki Veiterä saa vieraakseen tapaninpäivän koitokseen Mikkelin Kampparit, lue ottelun ennakko

Jääpallon Bandyliigassa pelataan tuttuun tapaan Tapaninpäivän kierros ja se tarjoaakin runsaasti mielenkiintoa. Kierros sisältää muun muassa Helsingissä pelattavan paikallisottelun, jonka lisäksi nähdään odotettuja kärkipään kohtaamisia. Geen ennakossa suunnataan Lappeenrantaan, jossa sarjakärki Veiterä saa vieraakseen sarjassa viidentenä olevan Kampparit. Joukkueet kohtasivat toisensa sarjan avauskierrokselle Mikkelissä reilu kuukausi sitten ja tuolloin Veiterä haki niukan 3-2 vierasvoiton.

Ennakkoasetelmat tapaninpäivän kohtaamiseen

Veiterä 

Lappeenrannan ylpeys Veiterä on aloittanut kauden odotetun vahvasti ja joukkue on voittanut sarjassa kaikki kuusi otteluaan maalierolla 51-8. Huomioitavaa on, että joukkue on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt vähiten. Varsinkin joukkueen puolustuspelaaminen kerää kiitosta, sillä kahdeksan päästettyä maalia kuuteen otteluun on jääpallossa todella vähän, joten myös tänään joukkueen puolustusta on jälleen todella vaikea murtaa. 

Eetu Peuhkuri – Veiterä
Kuva: Patric Huittinen / VMH – Huittinen

Hyökkäyssuuntaan joukkueen pelinrakentelun aivot on ollut kokenut Tomi Hauska, joka johtaa tällä hetkellä Bandyliigan pistepörssiä tehoin 5+15. Maalinteosta on puolestaan vastannut Tuukka Loikkanen, joka on maalipörsissä toisena 12 osumallaan. Toki Veiterän materiaalin leveys hyökkäyssuuntaan on sen verran iso, että vastuuta jakautuu tasaisesti myös muille ja esimerkiksi Veiterään täksi kaudeksi liittynyt nuori venäläispelaaja Egor Ragulin on päässyt koko ajan paremmin joukkueeseen sisään ja neljään edelliseen peliin nuorukainen on paukuttanut peräti seitsemän maalia. 

Kampparit

Mikkelin Kampparit on pelannut ennen tämän päivän koitosta jo kahdeksan kamppailua, josta se on ottanut viisi voittoa ja kärsinyt kolme tappiota. Mitään hirveitä yllätyksiä joukkueen esitykset eivät ole tarjonneet, sillä joukkue on pystynyt voittamaan kaikki niin sanotut heikommat vastustajansa, mutta kärkijoukkueilta se ei ole onnistunut pisteitä raapimaan. Tänään joukkueella on siihen jälleen tilaisuus vaikka helppoa se ei tulekaan olemaan. 

Kuva: Pekka Huovila

Edellisen ottelunsa Kampparit pelasi vajaat pari viikkoa sitten, kun se haki HIFK:n vieraana maukkaan 4-3 vierasvoiton. Joukkue näytti tuossa ottelussa jälleen luonteensa eikä joukkue luovuttanut vaikka oli kamppailussa useasti takaa-ajo asemassa vaan nousi lopulta viime hetken maalilla voittoon.

Kotijoukkueen tavoin myös Kamppareilta löytyy yllättävän paljon leveyttä hyökkäyssuuntaan eikä maalintekovoima lepää pelkästään yhden pelaajan varassa.  Siitä huolimatta joukkueen terävimmän kärjen on alkukaudesta muodostanut Iisakki Kaivola ( 9maalia) sekä Eetu Karhunen ( 6 maalia), jotka ovat tehneet kahdestaan lähes puolet joukkueen maaleista. Pelinrakentelussa isoa roolia on kantanut Ilja Sokolov, joka on syöttänyt joukkueen maaleista eniten yhteensä kuusi.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.