Bandyliiga jatkuu ylemmällä ja alemmalla jatkosarjalla

Bandy 11

Bandyliiga jatkuu uudella konseptilla

Bandyliigan runkosarja saatiin tänään päätökseen yhtä ottelua lukuun ottamatta (siirretty HIFK-Botnia joka pelataan 2. helmikuuta).

Runkosarjan voittajaksi selviytyi Lappeenrannan Veiterä (28 pistettä) ennen Porvoon Akillesta (26), Porin Narukerää (24) ja Mikkelin Kamppareita (20).

Tämä nelikko selviytyi ylempään jatkosarjaan, jossa pelataan yksinkertainen minisarja (3 ottelua) niin että runkosarjan maalit ja pisteet jäävät voimaan. Kaksi parasta joukkuetta saavat kaksi kotiottelua, muut yhden.

Runkosarjan viidenneksi selviytyi JPS Jyväskylästä (15 pistettä), kuutonen on Helsingin Botnia (11), seitsemäs Oulun Luistinseura (10), kahdeksas Helsingin IFK (6) ja yhdeksäs WP 35 Varkaudesta (2). Botnialla ja HIFK:lla on siis mahdollisuus kahteen lisäpisteeseen, mutta tämä ei tule vaikuttamaan sijoituksiin.

Yllä mainitut joukkueet jatkavat alemmassa jatkosarjassa, jossa myös pelataan yksinkertainen minisarja. Runkosarjan kaikki pisteet ja maalit nollataan, mutta viitonen eli JPS saa 3 lähtöpistettä, Botnia 2 ja OLS yhden lähtöpisteen.

Jatkosarjojen pelit pelataan tiiviillä aikataululla niin että ensimmäiset ottelut käydään keskiviikkona 2.2. ja viimeiset sunnuntaina 13.2.

Jatkosarjojen jälkeen jatketaan puolivälierillä, jotka pelataan niin että ylemmän jatkosarjan kolmonen kohtaa alemman jatkosarjan kakkosen (ottelu A) ja ylemmän jatkosarjan nelonen kohtaa alemman jatkosarjan ykkösen (ottelu B).

Ylemmän jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta menevät suoraan välieriin. Välierissä ylemmän jatkosarjan ykkönen kohtaa voittajan ottelusta B ja ylemmän jatkosarjan kakkonen voittajan ottelusta A. Välierien voittajat finaaliin (12.3.) ja häviäjät pronssiotteluun (11.3.).

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.