Scroll Top

Bandyliiga alkaa tänään perjantaina loistavissa olosuhteissa

Bandy Tero Liimatainen

Suomen vanhimman joukkuepelin, jääpallon, Suomen mestaruudesta taistellaan tänä vuonna 114:sta kertaa. Jääpallon Suomen mestaruuksia on useimmin juhlinut HIFK, joka on kauden päätteeksi kruunattu mestariksi 17 kertaa. Uuteen vireeseen noussut WP-35 on kerännyt mestaruuksia toiseksi eniten, ollen mestari 16 kertaa.

Varkaudessa mestaruutta on juhlittu edellisen kerran vuonna 1996, kun taas HIFK on viimeksi voittanut mestaruuden kymmenen vuotta sitten, vuonna 2013. Historian ensimmäinen Suomen mestaruus jaettiin vuonna 1908, jolloin Polyteknikkojen urheiluseura vei mestaruuden numeroin 8-3. Vastassa oli tuolloin HIFK.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana mestaruuksia eniten on voittanut Lappeenrannan Veiterä, joka on kevään 2017 jälkeen voittanut kolme kertaa mestaruuden. Viime keväänä mestaruutta juhlittiin Porissa, kun Narukerä voitti Kampparit 7-3.

Narukerä on yksi ennakkosuosikeista myös alkavaan kauteen, kuten on myös Lappeenrannan Veiterä sekä Akilles. Odotettavissa on tasainen sarja, jossa mestaruudesta tulee tänä vuonna taistelemaan tosissaan useampi joukkue.

Bandyliiga alkaa perjantaina 17. marraskuuta Mikkelissä, kun Kampparit kohtaa kotikentällään Hänskissä WP-35:n. Lauantaina 18. marraskuuta pelataan neljän ottelun kierros. OLS kohtaa Akilleksen, Botnia Kampparit, JPS Narukerän ja Veiterä HIFK:n.

Bandyliigassa pelataan ensin kaksinkertainen runkosarja, jossa jokainen joukkue kohtaa toisensa kotona ja vieraissa. Runkosarja kestää helmikuun alkuun saakka, jonka jälkeen pelataan jatkosarjat, ylempi ja alempi jatkosarja.

Ylemmästä jatkosarjasta kaksi parasta etenee suoraan välieriin. Ylemmän jatkosarjan joukkueista sijoille kolme ja neljä sijoittuneet kohtaavat puolivälierissä alemman jatkosarjan ykkösen ja kakkosen. Puolivälierät pelataan paras kolmesta-järjestelmällä.

Välierät pelataan paras viidestä-järjestelmällä, jossa ylemmän jatkosarjan ykkönen kohtaa voittajan otteluparista B ja ylemmän jatkosarjan kakkonen voittajan otteluparista A. Finaali pelataan kerrasta poikki menetelmällä 16. maaliskuuta sarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.