Australian avoimissa nähtiin jymy-yllätys: Maailmanlistan ykkönen Rafael Nadal tippui jatkosta

Australian avointen miesten kaksinpelissä nähtiin jättiyllätys, kun Itävallan Dominic Thiem pudotti puolivälierissä jatkosta turnauksen ykkössijoitetun Espanjan Rafael Nadalin yli neljä tuntia kestäneen taiston jälkeen lukemin 7-6 (7-3), 4-6, 7-6 (7-4), 7-6 (8-6).

Ottelu oli alusta asti äärimmäisen tasainen, mutta ensimmäisessä erässä Nadalilla oli paikka ottaa erävoitto itselleen, kun mies pääsi syöttämään 5-3 johtoasemassa avauserän voitosta. Thiem otti kuitenkin ratkaisevassa paikassa tarvittavan murron ja lopulta tie breakissa itävaltalainen oli selvästi parempi ja näin avauserä siis Thiemille lukemin 7-6.

Toinen erä toisti hyvin pitkälti avauserän kaavaa, sillä Nadal otti erässä ensimmäisenä syötönmurron, jonka turvin espanjalainen karkasi 4-2 johtoon. Thiem kuitenkin otti murron takaisin kahdeksannessa pelissä tasoittaen lukemat 4-4 ja lopulta erässä mentiin katkaisupeliin, jossa Thiem oli avauserän tapaan parempi näin itävaltalainen karkasi erissä jo  2-0 johtoon.

Kolmas erä eteni todella tasaisesti erän loppupuolelle saakka eikä kumpikaan pelaaja joutunut omissa syöttövuoroissaan kovinkaan tiukoille. Erän ratkaisu nähtiin kymmenessä pelissä, jossa maailmanlistan ykkönen näytti mikä hän on miehiään. Nadal otti äärimmäisen tärkeään paikkaan syötönmurron ja näin kolmas erä siis espanjalaiselle lukemin 6-4 ja näin ottelun ratkaisu venyi neljänteen erään.

Neljännen erän alussa alkoi olla ratkaisun makua ilmassa, kun Thiem otti kolme peräkkäistä pistettä, joiden turvin hän karkasi 4-2 johtoon. Tämän jälkeen molemmat pelaajat pitivät syöttönsä ja näin turnauksessa viidenneksi sijoitettu itävaltalainen pääsi 5-4 johtoasemassa syöttämään ottelun voitosta. Nadal ei kuitenkaan´antanut periksi vaan näytti jälleen kerran miksi häntä on yleensä niin vaikea voittaa. Nadal pystyi ottamaan tärkeimmällä mahdollisella hetkellä murron ja tasoittamaan lukemat 5-5. Lopulta erässä mentiin jälleen tie breakiin, jota itävaltalainen hallitsi käytännössä koko ajan. Nadal selvitti Thiemin kaksi ensimmäistä ottelupalloa ja nousi vielä mukaan taisteluun erävoitosta, mutta lopulta ratkaisu saatiin kolmannella ottelupallolla ja näin Thiem voitti neljännen erän lukemin 7-6 ja koko ottelun siis erin 3-1 ja eteni näin ollen Australian avointen välieriin.

Pitkän ja tasaisen ottelun jälkeen molemmat pelaajat kehuivat toisiaan eikä syyttä, sillä kumpikin pelaaja pelasi todella hyvin ja kumpi tahansa olisi voinut voittaa ottelun.

–  Olin onnekas oikeissa paikoissa. Onnea toki tarvitaan, koska vastassa oli yksi kaikkien aikojen pelaajista, kertoi Thiem voittoisan puolivälierän jälkeen.

–  Hän pelasi energisesti ja päättäväisesti, joten kehut hänelle. Rehellisesti sanoen en pelannut huonosti, kertaili Nadal ottelun tapahtumia, kamppailun päätyttyä.

Puolivälierävoitto Nadalista oli itävaltalaispelaajalle todella harvinaista herkkua, koska ennen tämän päivän kohtaamista Thiem oli hävinnyt kaikki miesten väliset viisi aiempaa Grand Slam -kohtaamista, joten tämän päiväinen voitto oli tätäkin tilastoa verrattaessa todella maistuva  Välierässä Thiem saa vastaansa turnauksessa seitsemänneksi sijoitetun Saksan Alexander Zverevin, joka voitti omassa puolivälierässään Sveitsin Stan Wawrinkan erin 3-1