AS Roma Serie A:n kakkoseksi

Lazion ja AS Roman välinen viimeinen kuluvan kauden Serie A-ottelu tarjosi paljon tapahtumia ja hienoa jalkapalloa. Ikävän sävyn otteluun toi kuitenkin aggressiivisuus, joka johti kahden katsojan puukotukseen ennen ottelua ja kentälläkin peli oli välillä kuin UFC-kehästä. Ottelun panoksena oli koko liigan kakkossija, jonka suurin merkitys on suora pääsy ensi kauden Mestarien liigaan. Italia on UEFA:n maapisterankingissa sijalla neljä, joka antaa kahdelle seurajoukkueelle suoran pääsyn liigaan kun muut joutuvat karsimaan tai pelaavat vähemmän arvostettua Europpa-liigaa. AS Roma lähti otteluun yhden pisteen etumatkalla, eli kotijoukkue oli pakkovoiton edessä.

Ylilatautuminen ja italialainen temperamentti sävytti koko ensimmäistä puoliaikaa. Lazio hallitsi peliä mutta ainoat tilastomerkinnät kotijoukkueelle oli kolme keltaista korttia AS Roman tyytyessä yhteen.

Toisella puoliajalla peli vapautui kun Lazion oli pakko yrittää johto-osumaa. Laziolle siunaantui paikkoja vähän väliä, mutta joukkue ei onnistunut viimeistelyssä. AS Roman Juan Iturbe ei epäröinyt 86′ peliminuutilla siirtäessä vieraat 0-1 johtoon. Samassa yhteydessä Iturbe kuittasi itselleen varoituksen.

Lazio tuli tasoihin 83′ minuutilla Filip Đorđevićin maalilla ja ottelu näytti hetken joukkueen kannalta valoisalta. Valoisuus muuttui synkkyydeksi vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun Roman Mapou Yanga-Mbiwa upotti pallon uuniin ja AS Roman voittolukemiksi 1-2.

Ottelussa jaettiin yhteensä kahdeksan varoitusta mutta kuin ihmeen kaupalla kukaan ei saanut punaista. Laziolla oli voittoon kaikki mahdollisuudet sen voittaessa selkeästi pallon hallinnan ja maalintekopaikat, mutta tällä kertaa AS Roma oli parempi.

Toivotaan, että stadion tyhjenee rauhallisesti eikä fanien ylilyöntejä enää nähdä.

Serie A:n viimeinen kierros pelataan tulevana sunnuntaina.