Arsenal ja Chelsea kohtaavat tänään FA Cupin loppuottelussa – Lue ottelun ennakko

Tänään pelataan maailman vanhimman jalkapalloturnauksen eli FA Cupin loppuottelu. Finaalissa kohtaavat alavireisen kauden pelannut Arsenal ja sarjassa neljänneksi yltänyt Chelsea. Molemmat joukkueet ovat viime vuosina pärjänneet FA Cupissa varsin mukavasti. Chelsea voitti FA Cupin toissa vuonna, kun se kaatoi finaalissa Manchester Unitedin. Huonosti ei ole kulkenut myöskään Arsenalilla, sillä se on koko FA Cupin menestynein joukkue 13:lla pokaalillaan ja viimeisen kuuden vuoden aikana seura on voittanut Cupin peräti kolmesti.

Embed from Getty Images

Finaalin ennakko

Ennakkoon ottelu on hyvin tasainen, mutta Chelsea lähtee kamppailuun ehkä niukkana suosikkina. Arsenal jäi Valioliigassa vasta sijalle kahdeksan, mutta joukkueen loppukausi, siis se pätkä, kun kausi alkoi uudelleen kesäkuussa, sujui kiitettävästi. Viimeisestä kymmenestä pelistä (kaikki kilpailut mukaan lukien) Arsenal voitti peräti seitsemän, joten joukkueen vireen ja itseluottamuksen pitäisi olla kohdillaan. Välierissä Arsenal pystyi kukistamaan Manchester Cityn, joten miksei se pystyisi kaatamaan myös Chelseaa. Arsenalilla on myös tärkeä täsmäase hyökkäyksessä, nimittäin Pierre-Emerick Aubameyang, joka teki Valioliigassa 22 maalia ja kuritti välierissä Cityä kahdella osumalla, joten tämän tason hyökkääjä on todella kullan arvoinen, kun pelataan yksittäisen ottelun ja ennen kaikkea finaalin voitosta.

Embed from Getty Images

Chelsea-manageri Frank Lampardin debyyttikausi sujui varsin mukavasti. Joukkue oli Valioliigassa neljäs ja taistelee nyt FA Cupin voitosta. Chelsean materiaali on leveämpi ja laadukkaampi kuin Arsenalin, mutta yksittäisessä ottelussa siinä ei varmasti isoa eroa tule. Jos Arsenalilla on kuuma hyökkääjä niin samaa voi sanoa Chelseasta. Varjoissa pitkään tarponut ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud, joka on tehnyt seitsemään viime peliin peräti kuusi maalia ja jäänyt vain kertaalleen ilman osumaa, pääsee tänään näyttämään taitonsa.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.