Arpa heitti suomalaisparit samaan beach volleyn EM-lohkoon

Riikka Lehtonen Niina Ahtiainen beach volley

Arpa oli hiukan oikukas torstaina Wienissä, jossa suomalaisparit arvottiin samaan alkulohkoon beach volleyn elokuun EM-kilpailuihin. Mukana suomalaisista on turnauksessa Riikka Lehtonen / Niina Ahtiainen (sijoitettu 19.) ja kentille äitiyslomalta palaava Taru Lahti-Liukkonen yhdessä Anniina Parkkisen kanssa (sjoitettu 27.)

Lohkoon A arvottin suomalaisten seuraksi Joana Heidrich / Anouk Vergé-Dépré (Sveitsi) [1] ja Marleen Ramond-Van Iersel / Pleun Ypma (Hollanti [14].

Wienissä on mukana molemmissa sarjoissa 32 paria, jotka arvottiin kahdeksaan alkulohkoon. Turnaus pelataan aivan Wienin ytimeen rakennettavalla Red Bull Beach Arenalla.

Lohkon muista joukkueista Tokiossakin mukana oleva sveitsiläispari on maailmanrankingin neljänneksi paras eurooppalaispari ja turnauksen ykkössijoitettu hallitsevina Euroopanmestareina. Maailmankiertueella kaksikko on tällä kaudella ollut parhaimmilaan toinen Ostravassa.

Hollantilaisista 33-vuotias Marleen Van Iersel on 2014 Euroopan mestari, kaksinkertainen World Tourin osakilpailuvoittaja sekä kaksinkertainen nuorten MM-mitalisti. Tällä kaudella Pleun Ypman kanssa maailmankiertueella pari on ollut parhaimmillaan Cancunissa kolmas, mutta myös jäänyt kolme kertaa karsintoihin. Pari oli voittamassa Hollannille toista olympiapaikkaa Continental Cupissa kesäkuussa. Viime vuoden EM-kilpailuissa kaksikko oli yhdeksäs.

Taru Lahti-Liukkonen:

– Kova lohko on tiedossa ja heti ensimmäisessä pelissä saadaan kunnon haaste hallitsevia Euroopanmestareita vastaan. Aika hauska kun sattui molemmat suomalaisparit samaan lohkoon.

– Täällä rakennetaan kuntoa viikko kerrallaan. Raskaudesta palautuminen on sujunut kaiken kaikkiaan suunnitelmien mukaan ja pääsin kesäkuussa treenaamaan jo normaalisti muun tiimin kanssa. Kuitenkin edelleen on tehtävää kunnon rakentamisen kanssa.

– Viime viikolla vatsalihasvamma toi takapakkia treenaamiseen ja nyt on tauolla hetken aikaa terävät ja räjähtävät liikkeet. EM-kisoihin valmistautuminen ei ole siis kaikista ideaalein, mutta tahto on kova palata siellä kentälle. Pitkän tauon jälkeen tarkoituksena on pelata pallo kerrallaan ja nauttia taas pelifiiliksestä.

Niina Ahtiainen:

– Ihan mielenkiintoinen lohko ja arpa heitti meidät suomalaiset vielä samaan. Toivotaan, että kohdataan lohkofinaalissa. Innolla odotetaan kisoja.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.