Ari-Pekka Liukkonen rikkoi olympiarajan Helsingin Swim Meetissä

Uinti10

Matti Mattsson ui perjantai-iltana 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksen, kun hän voitti Helsinki Swim Meet -kisan finaalin aikaan 1.00,46. Mattsson paransi viime maaliskuussa uimaansa Suomen ennätystä 0,11 sekuntia.

Kilpailun toiseksi sijoittui saksalainen Marco Koch, joka hävisi Mattssonille 0,7 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui itävaltalainen Christopher Rothbauer (+0,77).

SE-aika oli Mattssonille jo toinen Swim Meetissä, sillä hän paransi torstaina 200 metrin rintauinnin ennätysaikaa liki puolella sekunnilla.

Ari-Pekka Liukkonen oli jo torstaina lupaavassa vauhdissa 100 metrin vapaauinnissa. Liukkonen kertoi testanneensa tuolloin 50 metrin nopeuttaan ja perjantain kisassa nähtiin, että siitä oli hyötyä. Liukkonen ui 50 metrin vapaauinnin voittoon ajalla 21.92 ja rikkoi näin ollen olympiarajan.

Embed from Getty Images

Liukkonen voitti toiseksi tulleen Norjan Nicolas Lian 0,7 sekunnilla ja kolmanneksi tulleen Unkarin Richard Bohusin 0,77 sekunnilla.

Liukkonen on jo kolmas uimari, joka on alittanut Tokion A-rajan. Mattsson on tehnyt tämän 200 metrin rintauinnissa ja Ida Hulkko 100 metrin rintauinnissa. Heistä vain Hulkko on jo valittu Suomen olympiajoukkueeseen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.