Antti Suomela Oilersin jatkoaikasankari – finaalivoitot nyt 1-2

Salibandy2

Oilers kavensi F-liigan finaalivoitoiksi 1-2, kun se löi Classicin loppuunmyydyssä kotihallissaan 6-5 Antti Suomelan jatkoaikamaalilla. Vielä neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Oilers oli ollut kaksi maalia tappiolla.

Oilers otti ensi erässä otteen, kun se vastasi vieraiden Ville Hietarannan avausmaaliin Rasmus Kainulaisen nousunsa päätteeksi nostamalla tasoituksella ja Santeri Lindorsin pallonriiston jälkeen Elias Pekarille petaamalla johto-osumalla. Toisessa erässä Eemeli Salin tasoitti, mutta toiselle tauolle ero palasi Rasmus Kainulaisen kiskaistessa matalalla pallolla takakulmaan illan toisen osumansa.

Classic näytti kääntävän pelin päätösjakson puolivälissä, kun Alpo Laitilan läpiajoon vapauttama Aaro Helin nosti tasoituksen, Konsta Tykkyläinen sivalsi laidasta takakulmaan 3-4 ja vielä laidassa vartijastaan irti pyörähtänyt Eemeli Salin jo 3-5. Oilers tuli kuitenkin vielä. Salinista mallia ottanut kopioinut Aaro Astala kavensi, ja kolme minuuttia ennen summeria puolustaja Jesperi Lindfors nosti takatolpalta Astalan laukauksen kakkospallosta pelin tasoihin ja jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata kolme minuuttia, sitten Matias Veikkola siirsi pallon eteenpäin Antti Suomelalle ja tämän laukaus vasemmasta laidasta yllätti vahvasti pelanneen Classic-vahti Lassi Torisevan.

Neljäs loppuottelu pelataan Lempäälässä heti lauantaina.