Anton Lundellilla huikea viiden tehopisteen ilta yön NHL-kierroksella!

NHL Kiekko

Anton Ludell vietti viiden tehopisteen iltaa, Patrik Laine iski kaksi maalia ja Aleksander Barkov onnistui kolmannessa perättäisessä ottelussa maalinteossa, kun Florida Panthers haki 4-8 -vierasvoiton Columbus Blue Jacketsilta.

Floridan tulokashyökkääjä Lundell teki ottelussa NHL-piste-ennätyksensä, kun hän kirjasi viisi syöttöpistettä. 20-vuotias suomalaishyökkääjä oli kahdessa osumassa maalin ykkössyöttäjä ja kolmessa kakkossyöttäjä.

Embed from Getty Images

Lundellin suoritus on suomalaisittain harvinaista herkkua, sillä hän on vasta historian kolmas viiteen pisteeseen yhdessä ottelussa yltänyt suomalaistulokas. Vastaavaan on pystynyt aikaisemmin vain Mikko Mäkelä vuonna 1986 ja Teemu Selänne vuonna 1992.

Ottelusta teholukeman +6 kirjannut Lundell nousi tulokkaiden tämän kauden syöttöpörssissä 22:lla alustuksellaan kolmanneksi. Lisäksi hän nousi jakamaan Floridan seurahistorian tulokkaiden syöttöpörssin kärkeä. Tällä kaudella hän on rohmunnut 42 ottelusta yhteensä jo 32 pistettä.

Maalinteossa jo kolmannessa perättäisessä ottelussa onnistui Floridan kapteeni Barkov, joka vei vierasjoukkueen ylivoimalla 1-3 johtoon avauserässä. Barkovilla on kasassa tältä kaudelta 33 pelistä tehot 21+17=38.

Columbusta taistelussa mukana piti Laine, joka teki kaksi maalia toisessa perättäisessä ottelussa. Laine kavensi pelin 2–4:ään ja 4–5:een. Laine on tehnyt tällä kaudella nyt kymmenen maalia ja yhteensä 21 pistettä 24 kamppailusta.

Ottelun kovin pisterohmu oli tehot 2+4 kirjannut Lundellin ketjukaveri Mason Marchment, jonka molemmissa maaleissa Lundell oli mukana. Lundellin kanssa samassa ketjussa pelasi myös tehot 3+1 kirjannut Sam Reinhart.

– Se oli tavallaan hauskaa katsoa, kun heidän ketjunsa rymisteli ympäriinsä. Se oli aika uskomatonta, miten kiekko seurasi heitä, Floridan päävalmentaja Andrew Brunette kehui Lundellin johtamaa kolmosketju.

Columbuksen suomalaisvahti Joonas Korpisalo torjui ottelun viimeisen erän. Hän päästi selkänsä taakse yhden maalin ja kirjasi 14/15 torjuntaa.

Embed from Getty Images

NHL-kierroksen tulokset 

Columbus–Florida 4–8
CBJ: Laine 2+0, Korpisalo 14/15 torj. (maalille 40.00)
FLA: Lundell 0+5, Barkov 1+0

Toronto–New Jersey 6–4
NJD: Kuokkanen 0+1

Detroit–Anaheim ja 2–1

Chicago–Vancouver 1–3

Ottawa–Edmonton ja 3–2
EDM: Koskinen 28/31 torj.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.