Anton Lundell jälleen tehopisteille, Nikulle kaksi syöttöpistettä

NHL Sebastian Aho

Suomalaisten tähdittämä Carolina Hurricanes antoi isän kädestä Columbus Blue Jacketsille vieraissa maalein 5–1.

Hurricanesin Sebastian Aho teki ylivoimalla joukkueen neljännen maalin. Maali oli Ahon kauden kolmas.

Ahon maalin toinen syöttäjä oli Teuvo Teräväinen. Myös Carolinan Jesperi Kotkaniemi sai tilillensä yhden syöttöpisteen. Kotkaniemi, Aho ja Teräväinen hyökkäsivät kaikki Hurricanesin ykkösvitjassa.

Columbuksen ainoaa maalia oli alustamassa Patrik Laine. Blue Jacketsin maalilla oli Joonas Korpisalo, joka torjui 28 kertaa.

Montreal Canadiensin riveissä debytoi Sami Niku, joka avitti joukkueelleen kaksi maalia Detroit Red Wingsiä vastaan. Canadiens kaatoi Red Wingsin kotonaan maalein 6–1.

Tampa Bay Lightningin ja Colorado Avalanchen kohtaaminen päättyi voittolaukauskisaan. Ottelussa 4–3-voiton vei lopulta Colorado.

Avalanchen riveissä maalin makuun pääsi Mikko Rantanen, joka vastasi joukkueensa 2–1-johtomaalista toisessa erässä. Osuma oli Rantaselle kauden kolmas.

Rantanen onnistui maalinteossa myös voittolaukauskisassa, jossa Colorado teki kolme maalia ja Tampa Bay kaksi. Avalanchen ratkaisevan osuman vl-kilpailun kuudennella kierroksella teki Cale Makar.

Suomalaisista maalinteossa onnistui myös Winnipeg Jetsin Kristian Vesalainen, joka teki joukkueensa neljännen maalin ja NHL-uransa ensimmäisen toisen erän lopussa. Jets voitti Nashville Predatorsin 6–4.

Plusmiinussaldon +2 pelistä kirjannut Vesalainen valittiin upeasti ottelun parhaaksi pelaajaksi. Vesalainen sai ottelussa vastuuta 15 minuuttia ja 30 sekuntia.

Predatorsin maalilla torjui Juuse Saros, joka torjui 23 laukausta.

Suomalaisista syöttöpisteille ylsivät myös Florida Panthersin Anton Lundell (0+1), Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen (0+2) ja Seattle Krakenin Joonas Donskoi (0+1).