AMMUNTA: Kallioinen sivusi jälleen Suomen ennätystä skeetissä

A-HA:n Eetu Kallioinen sivusi jälleen finaalin SE-tulosta ja vei voiton St Michel Skeetissä Mikkelissä. Kallioisen jälkeen seuraavan sijan vei avauspäivän kärkinimi Viron Reino Velleste. Timo Laitinen oli kolmas. Naisten kilpailun voitti SSG:n Heidi Hämäläinen ennen Niina Aaltosta ja Kaisa Kurkea.

Kallioinen ampui peruskilpailussa 122 ja finaalissa 59. Kun samaan päätyi myös Velleste, mestaria ratkottiin jännitysnäytelmässä. Lopulta Kallioinen vei voiton 18–17.

– Hyvät päivät oli. Tämä päivä oli aika paljon parempi kuin eilinen, mutta eilinenkin oli hyvä. Kutoselle tuplapummi ei kuulunut päivään, mutta sattui sinne tulemaan. Se vähän harmitti eilisestä, helppoja kiekkoja – vaikkei toisaalta helppoja kiekkoja ole olemassa. Radat oli aivan huiput, kelit suosi ja ei ollut oikeastaan tuulta. Huippuradat, Kallioinen kehui puitteita Mikkelissä.

Hänen kesänsä jatkuu ensi viikolla maajoukkueleirillä ja katseet kääntyvät seuraavaksi SM-kilpailuihin. Naisten kilpailun voittanut Heidi Hämäläinen harmitteli huolimattomuusvirheitään.

– Ekaa kierrosta (20) lukuun ottamatta ihan hyvä peruskilpailu (113). Turhan paljon huolimattomuusvirheitä, mutta ei muuta kuin treeniä ja kohti SM-kisoja. Finaali oli heikkoa tekemistä, tällä kertaa se riitti kuitenkin voittoon, Hämäläinen sanoi.

Juniorifinaalin voitti IEM:n Eemi Tanskanen.

Lähde: Ampumaurheiluliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.