Aleksandr Ovetshkin eteni taas askeleen verran lähemmäs NHL:n maaliennätystä

NHL Kiekko

Minnesota Wildin suomalaisvahdin Kaapo Kähkösen loistava vire jatkuu edelleen päivästä toiseen. Rookie Kähkönen nappasi jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa ja kauden toisen nollapelinsä, kun Wild voitti Arizona Coyotesin 3–0.

Hän torjui ottelussa 31 kertaa.

Seurahistoriaa voittoputkellaan jo tehneen suomalaisen päästettyjen maalien keskiarvo on 1,44, ja torjuntaprosentti näyttää lukemaa 94,7. Kolmesta edellisestä ottelusta kaksi on päättynyt nollapeliin, ja neljässä edellisessä ottelussa omiin on mennyt vain neljä maalia.

Jo toiseksi divisioonassaan noussut Wild on hyvässä vireessä. Voitto Arizonasta oli kahdeksas peräkkäinen kotikaukalossa, ja lukemalla joukkue sivuaa seuran ennätystä.

Colorado Avalanche voitti lopulta 8–4-Anaheim Ducksin.

Ottelun ensimmäisessä erässä lauottiin peräti kuusi maalia. Ensimmäiselle erätauolle siirryttäessä Anaheim johti peliä jo 4–2.

Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi pääsivät vauhtiin toisessa erässä. Rantanen teki joukkueensa kolmannen maalin, kun erää oli pelattu päälle 11 minuuttia. Donskoi oli syöttämässä tasoitusmaalia. Kolmanteen erään lähdettiin 4–4-tasatilanteessa.

Kolmas erä oli Coloradon maalijuhlaa. Joukkue teki yhteensä neljä maalia. Donskoi ja Rantanen saivat erässä vielä syöttöpisteet.

New Jersey Devilsin Sami Vatanen siivitti joukkueensa 3–2-voittoon Buffalo Sabresista.

Buffalo oli toisen erän alkupuolella 2–1-johdossa. New Jersey nousi Vatasen maalilla tasoihin. Jokaisessa neljässä edellisessä ottelussa maalin tehnyt Janne Kuokkanen otti syöttöpisteen Vatasen maalista.

Carolinasta täksi kaudeksi takaisin New Jerseyn riveihin palannut Vatanen oli tehnyt maalin viimeksi joulukuussa 2019.

Liigan jumbojoukkue Buffalo on hävinnyt nyt käsittämättömät 12 ottelua putkeen.

NHL:n suomalaistähdistä Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Dallas Starsin Miro Heiskanen onnistuivat maalinteossa, vaikka kummankaan joukkueen pelipäivä ei päättynyt voitokkaasti.

Ensimmäisen erän päättyessä Detroit Red Wings johti Carolinaa 2–1. Carolina pääsi tasoittamaan Ahon maalilla toisen erän alussa. Red Wings meni erässä kuitenkin ohi ja kasvatti johtoaan vielä kolmannessa erässä. Peli päättyi 4–2 Detroitin hyväksi.

Dallas Stars sen sijaan kaatui voittolaukauskilpailussa Tampa Bay Lightningille. Heiskanen teki toisessa erässä joukkueensa 1–1-tasoitusmaalin. Hän sai myös syöttöpisteen Starsin toiseen maaliin, kun nerokas syöttö kaukalon kulmasta löysi kapteeni Jamie Bennin maalin edestä.

Tampa Bay voitti ottelun lopulta voittomaalikilpailun jälkeen 4–3.

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin nousi New York Islandersia vastaan pelatussa pelissä kuudenneksi eniten NHL:ssä maaleja tehneeksi pelaajaksi. 35-vuotias pelaaja on tehnyt urallaan nyt huikeat 718 NHL-maalia.

Suorituksellaan kiekkoilija ohitti Phil Espositon.

1 177 ottelua pelanneen Ovetshkinin kiikarissa on seuraavana Marcel Dionne, joka teki urallaan 731 maalia. Venäläisen edellä ovat myös Brett Hull (741), Jaromir Jagr (766), Gordie Howe (801) ja 894 maalia kärkinimi Wayne Gretzky.

Ottelu Islandersia vastaan päättyi 3–1 Washingtonin hyväksi, ja kuinka ollakaan, Ovetshkin täräytti ylivoimalla voittomaalin.