ALEKSANDER BARKOVIN ARVOSTUS ALKAA VIHDOIN OLLA KOHDILLAAN – MIES LISTATTIIN NHL:N NELJÄNNEKSI PARHAAKSI KESKUSHYÖKKÄÄJÄKSI

Jääkiekon puolella Aleksander Barkov on ollut pitkään NHL:n aliarvostetuin pelaaja. Kanssa pelaajat ovat arvostaneet suomalaissentteriä jo vuosia. Tästä hyvänä esimerkkinä ilmenee se, että arvostettu urheilumedia The Athletic kysyi 200 nimettömältä NHL-pelaajalta kuka heidän mielestään on koko liigan aliarvostetuin pelaaja. Äänestyksen ylivoimainen ykkönen oli Barkov, joka sai äänistä 26 prosenttia, kun seuraavaksi tullut sai vain kahdeksan prosenttia.

Osa miehen arvostuksen ja huomion puutteesta johtuu seurasta, sillä mikäli hän pelaisi Floridan sijaan esimerkiksi Torontossa Maple Leafsissa tai vaikka New York Rangersissa olisi mies varmasti supertähti. Toki on mies sitä nytkin, mutta vain pienemmässä mittakaavassa, koska Florida ei ole mikään varsinainen kiekkokaupunki.

Viime kauden upeat otteet nostivat kuitenkin miehen mainetta huomattavasti  koko Pohjois-Amerikassa. Mies rikkoi Pavel Buren seuraennätyksen ja teki samalla Panthersin seurahistorian uuden piste-ennätyksen, joka kirjataan nyt tehoin 35 maalia ja 61 syöttöä  eli 96 pistettä. Lisäksi hän teki myös henkilökohtaisen yhden ottelun piste-ennätyksen takomalla loppukaudesta taululle tehot 0+5. Floridan yhden matsin piste-ennätys on edelleen suomalaiskäsissä, sillä Olli “Päällikkö” Jokinen teki Panthersissa pelatessaan tehot 2+4, joka on todella kova saldo millä mittapuulla tahansa.

Lisäksi Barkov pokkasi kauden päätteeksi järjestetyssä vuotuisessa palkintogaalassa Lady Byng Trophyn, joka annetaan kauden herrasmiespelaajalle. Viime yönä Barkov sai lisää arvostusta ja täysin ansaitusti, kun TV-kanava NHL Network julkaisi listan sarjan 20:sta parhaasta keskushyökkääjästä. Barkov oli kyseisellä listalla hienosti neljäs, joka kuvastaa miten kovassa arvossa miestä nykyisin pidetään. Vaikka tamperelainen onki kova pistemies niin Sasha on ennen kaikkea kokonaisvaltainen pelaaja, jonka voi laittaa tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Valinta koko NHL:n neljänneksi parhaaksi sentteriksi on todella kova suoritus ja kertoo myös siitä, että miten monta kovaa pelaajaa jäi vertailussa miehen taakse. Listauksessa Barkovin taakse jäi muun muassa sellaisia tähtiä kuin John Tavares, Patrice Bergeron, Steven Stamkos, Jevgeni Malkin kuten myös nuori supertähti Auston Matthews.

Barkov on niin jalat maassa seisova tyyppi, että hän tuskin välittää onko hän noilla listoilla vai ei, vaan hän koittaa pelata kaudesta toiseen parempaa lätkää ja auttaa sitä kautta joukkuetta pääsemään pudotuspeleihin. Toki eihän siitä mihinkään pääse, että näin suomalaisnäkökulmasta ajateltuna on erittäin upeaa, että Barkov saa vihdoin sen arvostuksen mikä miehelle kuuluu tai olisi kuulunut jo vuosi pari sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tämä oli suomalaissentterin kohdalta vasta alkusoittoa ja mies saattaa jatkossa nousta, jopa koko NHL:n parhaaksi keskushyökkääjäksi.

Jätä kommentti

Sinun täytyy kirjautua kommentoidaksesi.