Aleksander Barkov palasi sairastuvalta, loukkaantui uudestaan – Sebastian Aho tehokkaana

NHL Barkov

Florida Panthers sai kapteeninsa takaisin, kun Aleksander Barkov palasi kahdeksan ottelun tauon jälkeen kaukaloon polvivamman jälkeen.

Barkov teki avauserässä ottelun avausmaalin St. Louisin maalivahdin Ville Husson selän taakse. Barkovin maali jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä St. Louis voitti ottelun jatkoajalla maalein 4–3.

Floridan kaksi muuta suomalaista hyökkääjää, Eetu Luostarinen ja Anton Lundell, jäivät ilman tehopisteitä. Husso vaihdettiin St. Louisin maalilta pois, kun Florida teki 3–3-tasoituksen päätöserässä. Ennen vaihtoa Husso ehti torjua 34 kertaa. St. Louisin Niko Mikkola pelasi lähes 18 minuuttia joukkueen puolustuksessa.

Husson poisvaihtamisen syyksi on ilmoitettu loukkaantuminen. Samoin Barkovin kerrotaan loukkaantuneen heti kyseisessä ottelussa.

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho oli joukkueensa priimusmoottori, kun joukkue voitti Winnipeg Jetsin 4–2 vieraissa. Aho teki Carolinan 2–0-maalin ja syötti Vincent Trocheckin viimeistelemän 4–2-osuman. Aholla on nyt kasassa tehot 11+16.

Carolinan muut suomalaishyökkääjät Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät tehopisteittä. Winnipegin Kristian Vesalainen kellotti noin 11 minuuttia peliaikaa.

Nashville Predators voitti Detroit Red Wingsin 2-5 vieraskaukalossa. Joukkueen suomalaiskolmikosta nousi esiin tällä kertaa Eeli Tolvanen, joka teki kauden kolmannen maalinsa päätöserässä.

Tolvanen ohjasi Dante Fabbron syötöstä 4–1-osuman Detroitin maaliin. Nashvillen toinen suomalaishyökkääjä Mikael Granlund jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Joukkueen ykkösmaalivahti Juuse Saros oli sivussa normaalin flunssan takia.

Buffalo Sabresin suomalaismaalivahti Ukko-Pekka Luukkonen torjui 21 kertaa, kun Buffalo hävisi Anaheim Ducksille 0–2. Luukkoselle ottelu oli kauden ensimmäinen NHL:ssä.

Buffalon suomalaispuolustaja Henri Jokiharju uurasti kaukalossa lähes 19 minuuttia.

Edmonton Oilers koki kotitappion, kun Minnesota Wild haki voiton maalein 4–1. Edmontonin Jesse Puljujärvi laukoi toisessa erässä 1–2-kavennusosuman Connor McDavidin syötöstä. Päätöserässä Minnesota teki vielä kaksi maalia Edmontonin maalivahdin Mikko Koskisen selän taakse.

Edmontonin tulokaspuolustaja Markus Niemeläinen pelasi ottelussa 16 minuuttia.