Aleksander Barkov ja Mikko Rantanen uskomattomassa vedossa!

NHL Janne Kuokkanen

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov teki kaksi pistettä, kun joukkue otti tiukan 5–4-vierasvoiton Chicago Blackhawksista.

Barkov teki joukkueensa kolmannen maalin ja syötti neljännen, mikä nostaa suomalaistähden kauden tehoiksi 25+29=54. Lukema pitää Barkovin vielä suomalaisten pistepörssiä johtavan Colorado Avalanchen Mikko Rantasen takana.

Rantanen teki niin ikään maalin ja syötön Coloradon voittaessa San Jose Sharksin 4–3. Rantasen kauden pistesaldo nousi lukemiin 28+29=57.

Chicagon maalilla Kevin Lankinen joutui Floridan edessä varsinaiseen tulitukseen. Hän torjui 37 laukausta.

Kolmannen erän alussa Florida sai verkkoon kaksi maalia ensimmäisellä peliminuutilla ja meni 5–2-johtoon. Chicago onnistui kavennuksessa vielä pelin viimeisellä minuutilla, mutta ei päässyt enää Floridan rinnalle.

Liigan kärkisijoilla loistava Carolina Hurricanes otti vähämaalisessa pelissä 2–1-jatkoaikavoiton Columbus Blue Jacketsista.

Suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen laukoi Carolinan ainoan varsinaisen peliajan maalin ensimmäisen erän lopulla. Syöttäjänä oli ketjukaveri Sebastian Aho.

Päävammasta toipunut Teräväinen palasi vasta tällä viikolla peleihin 25 ottelun tauolta. Hän teki edellisessä ottelussaan tehot 1+1 ja nosti nyt kauden maalisaldonsa neljään.

Janne Kuokkanen teki yhden New Jersey Devilsin maaleista, kun joukkue taivutti Philadelphia Flyersin tahtoonsa luvuin 4–1. Flyers sai kotijäällään aikaan kavennuksen vasta aivan kolmannen erän lopulla.

Kuokkasen 2–0-maali syntyi, kun toista erää oli pelattu vajaa minuutti. Kuokkanen laukoi kauden seitsemännen maalinsa suoraan syötöstä.

Devils ja Flyers ovat kohdanneet noin viikon sisällä neljä kertaa. Devils voitti otteluista kolme viimeisintä.