Airi Mikkelästä upeasti naisten sulkapallon Suomen mestari!

Sulkapallon SM 2017 finaali

Naisten sulkapallon SM-viikonloppu huipentui sunnuntain finaaleissa! Naisissa Airi Mikkelä mursi ansaitusti Nanna Vainion vallan.

Naisten kaksinpelin finaaliasetelmat olivat odotetut, mutta sitäkin mielenkiintoisemmat. Vastakkain asettuivat kisojen ykkösijoitettu Airi Mikkelä ja hallitseva naisten Suomen mestari ja Rion olympialaisissakin Suomea edustanut Nanna Vainio. Ottelusta odotettiin alun perinkin tasaista tahtojen taistelua, jossa peli voi kääntyä kummalle tahansa. Jo ensimmäisessä erässä nähtiin pitkiä palloralleja. Vainio oli aluksi hieman niskan päällä, mutta erän edetessä Mikkelä paransi otettaan tuoden pelin tasoihin. Vainio puristi kuitenkin ensimmäisen erän voiton niukasti 21-18.

Kuva: Northern Action, Joonas puhakka

Toisessa erässä Mikkelä aloitti terävästi, vaikka pisteiden osalta oli todella tasaista. Jokaisesta pisteestä taisteltiin loppuun asti. Mikkelän onnistui ottaa muutamia tärkeitä pisteitä ja horjuttaa Vainion vahvaa pelaamista. Erä meni lopulta Mikkelän nimiin 21-12, mikä tiesi ottelun venymistä ratkaisevaan kolmanteen erään. Kolmannessa erässä vauhti vaan kiihtyi. Vainion valtakausi katkesi lopulta Mikkelän ollessa tällä kertaa vahvempi. Ratkaiseva erä lopulta upeasti Mikkelän voitoksi 21-15.