SALIBANDY: Divarissakin taisto kiihtyy kohti playoffeja

Wirmon miesten divarijoukkueen kohdattua perjantaina HaNilla sarjajumboksi jämähtäneen Pirkkalan Pirkat, oli selvää, että kumpikin joukkue oli pakkovoiton edessä. Molemmilla oli matkaa säilymisviivaan jo aivan riittämiin, eikä kummallakaan ollut varaa antaa muille yhtään enää lisäsiimaa. Lopulta pakkovoittonsa lunasti Wirmo, suureksi venähtänein lukemin 12-6 (1-2, 5-2, 6-2).

Avauserässä kentällä oli kaksi pelin tärkeyden liiankin hyvin sisäistänyttä joukkuetta. Pirkat parkkeerasi puolustusmuodostelmansa puolen kentän tietämille ja palloa hallinnut Wirmo puski päätään neuvottomana pirkkalalaisten muuriin. Vastustajan vastahyökkäyksiä piti eliminoida, mutta omilla keskialueen suttauksilla palloa suorastaan tarjottiin vastustajalle. Vaikka Wirmo tekikin ottelun avausmaalin, oli vierasjoukkue avauserässä huomattavasti terävämpi ja johtikin peliä erätauolle lähdettäessä 1-2 lukemin. Wirmon maalin niittasi näyttävästi Heikki Hirvisuon pitkästä läpisyötöstä takatolpan viereen tintannut Antti Vuorinen.

Toisessa erässä Emil Eklund ronkki maalin edustalta neppailemalla Wirmon tasoihin, mutta seuraavat kaksi osumaa värkkäsikin taas Pirkat. Puolessa minuutissa omiin otetut kaksi pikamaalia laittoivat skeptikot jo hieman yskimään ja povaamaan Wirmolle tappiota, mutta onneksi kotijoukkueen vaihtopenkiltä löytyi uskoa ja ratkaisuvoimaa. Kavennuksen tuuppasi sisään Toni Salminen ja tasoituksen ampui ylivoimalla osunut Antti Vuorinen. Ennen erätaukoa Joakim Ervast osui kahdesti ja kolmanteen erään päästiinkin jo kotijoukkueen parin maalin johdossa.

Kolmannen erän alkuun Hannes Kari ja Toni Salminen lisäsivät Wirmon johdon jo neljään maaliin, mutta Pirkka-kavennus piti vieraat mukana. Wirmo näytti päätöserässä järkevöittävän pelaamistaan ja suurin hinku luopua pallosta liian helposti oli saatu pois. Pallollisilla vaihdoilla pyöritettiin vastustajalta vauhtia ja aikaa pois, eikä missään vaiheessa ollut suurempaa hätää. Viimeisen seitsemän minuutin aikana kotijoukkue kaunisteli lukemia vielä neljän maalin verran ja vastustajan kosmeettinen kavennus ei pelistä nauttimista suuremmin haitannut.

Kovimmat tehot keräsi ykkösketjun laituri Joakim Ervast, jonka 4+1 auttoi kovasti kotipisteiden hankkimisessa. Antti Vuorinen säesti hattutempullaan, Toni Salminen kahdella osumallaan ja maalissa hyvin pelannut Aleksi Vainio kahdella syötöllään. Kaukana ei ollut lopussa maalivahdille harvinainen maalikaan, kun tyhjää maalia kohti heitetty pallo meinasi kimpoilla sisään häkkiin. Tällä kertaa Vainion maali jäi vielä saamatta.

– Vastustaja pelasi juuri niin kuin odotimme ja teki tästä juuri niin vaikeaa kuin odotimme. Olimme itse avauserässä hermostuneen ja toisaalta huolimattoman oloisia, mutta onneksi Pirkat eivät onnistuneet kahta maalia enempää rokottamaan, vaikka välillä lähellä käytiinkin. Toisessa erässä saimme hiukan jo juonesta kiinni, mutta keskialueen menetyksiä tuli edelleen liikaa. Kolmannessa erässä oli sitten paikkoja vaikka kuinka ja paljon, kommentoi Wirmon pisteisiin tyytyväinen päävalmentaja Petri Seppinen.

Pirkkojen leirissä päät olivat ottelun jälkeen painuksissa. Tappio ei vielä varmistanut putoamista, mutta selvää on, että jäljellä olevista kuudesta ottelusta ei voi hävitä ainuttakaan, jos vielä mieliin kammeta kuiville. Vaikeaa ja epätodennäköistä se tulee olemaan. Kaikki kunnia silti vierasjoukkueelle, halvalla he eivät nahkaansa myyneet.
Tammikuun viimeisenä päivänä, ensi viikon sunnuntaina, on wirmolaisille seuraava pisteiden niistämisen paikka. Hyvin pelannut LNM saapuu Mynämäkeen taistelemaan pudotuspelipaikasta. Kumpikin joukkue janoaa pisteitä.

Lähde: SBS Wirmo Ja Miro Leino