Yksi kovista norjalaishiihtäjistä lopettaa uransa

Norjan suureen menestyvään hiihtokatraaseen kuuluva Eirik Brandsdal, 33, lopettaa uransa. Brandsdal ilmoitti asiasta Instgram-tilillään.

– Tuntuu oikealta tehdä tämä päätös. Olen ollut aina nälkäinen tulla paremmaksi hiihtäjäksi. Nyt en tunne enää sitä samaa nälkää, Brandsdal kirjoittaa tilillään.

View this post on Instagram

Det blir en ny hverdag når jeg ikke lengre skal bruke alle mine krefter på å bli best mulig på ski. Jeg har gruet meg til denne dagen. Allikevel føles det riktig å ha tatt denne avgjørelsen. Jeg har stort sett alltid vært sulten på å bli bedre. Nå kjenner jeg ikke på den samme sulten, og da synes jeg yngre krefter fortjener å få slippe til. Jeg er utrolig stolt over å ha fått vært en del av langrennslandslaget de siste 10 årene. Jeg har opplevd så mye og vært en del av et fantastisk prestasjonsmiljø, der jeg har fått utvikle meg. Sesongen i år fikk en spesiell avslutning og langrenn blir ubetydelig i denne sammenheng. Jeg er allikevel glad for at jeg fikk avsluttet sesongen med en skikkelig opptur under verdenscupen på Konnerud i mars. I tiden fremover kommer jeg fortsatt til å trene mye. Utover det gleder jeg meg til å ta fatt på nye utfordringer, hvor en av dem er å fullføre siste studieår innenfor industriell økonomi. Tusen takk alle sammen! 😊🙏🏻 I have decided to end my professional career now. It has been a tough decision after so many years doing the sport I love. Thank you all for all the support 💙

A post shared by Eirik Brandsdal (@ebrands86) on

Brandsdal on edustanut Norjaa yhteensä viisissä arvokisoissa. Hän oli MM-kisoissa parhaimmillaan kuudes ja olympialaisissa yhdeksäs. Brandsdal saavutti urallaan viisi sprinttihiihdon maailmancupin osakilpailuvoittoa.

Hän ehti nousta maailmancupissa palkintokorokkeella kaiken kaikkiaan 24 kertaa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.