Veikkausliigassa pelataan tänään todellinen huippuottelu kun mestari KuPS isännöi viime kauden kakkosta Turun Interiä – Lue illan ottelun ennakko

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään kahden ottelun ilta. Vaikka illan kierroksella otteluita on vain kaksi niin laatu korvaa määrän, sillä Kuopiossa pelataan todellinen huippukamppailu, kun viime kauden mestari KuPS kohtaa viime kaudella mestaruudesta pitkään taistelleen ja lopulta kirvelevästi hopealle jääneen Turun Interin, joten sähköisyyttä ei illan ottelusta tule puuttuvan. Toisessa ottelussa kohtaavat puolestaan sarjanousija TPS sekä avauspelissä voitosta huolimatta puolustuspelin kanssa tuskaillut Ilves. Geen ennakossa pureudutaan KuPS ja Interin otteluun, sillä onhan se illan kierroksen ehdoton helmi.

 

Illan kärkikamppailun ennakko

KuPS

Viime kauden mestari KuPS on muuttunut tälle kaudella sekä valmennuksen, että palaajiston osalta. Päävalmentajaksi joukkueeseen tuli norjalainen Arne Erlandsen, joka onkin saanut pelin heti hyvään iskuun. Vaikka Suomen Cupissa joukkue tippui juuri illan vastuja Interille niin Veikkausliigan avaus oli KuPS:lta todella vahva, kun se haki HIFK:n vieraana tyylikkään 3-0 vierasvoiton. Vaikka KuPS kohdalla puhutaan paljon lähteneistä pelaajista niin sarja-avauksessa avauskokoonpanossa oli kuitenkin seitsemän viime kauden pelaajaa, joista osa oli pelannut seurassa jo useamman kauden. Lisäksi KuPS sai täksi kaudeksi takaisin seurassa nuorella iällä kulttipelaajan maineeseen nousseen Urho Nissilän. Upi siirtyi Kuopiosta Belgiaan ja yhteensä ulkomailla mies pelasi vajaat pari vuotta ennen siirtymistään takaisin Kuopioon. Nissilän vahvaa panosta tarvitaan tänään, koska joukkueen tärkeän kärkipelaajan Rangelin pelaaminen avauskokoonpanossa on vielä hivenen epävarmaa.

Embed from Getty Images

KuPS.lla on ollut yksi vahva selkänoja viime vuosina, sillä se on ollut äärimmäisen vahva kotijoukkue. Viime kaudella se hävisi kauden neljästätoista kotipelistään vain kaksi ja kaudella 2018 tahti ei ollut juurikaan huonompi, sillä 17 kotimatsista se hävisi neljä, joten kotona savolaiset ovat ottaneet kovalla prosentilla pisteitä.. Toki tänään pitää muistaa, että yleisöä ei ole samalla tavalla kuin viime tai edelliskausilla, joten se tasoittaa puntteja vierailijoiden eduksi.

Inter Turku

Inter on pelannut jo talvesta lähtien tuloksellisesti todella vahvasti ja kun ottaa kaikki ottelut huomioon ei joukkue ole hävinnyt yhdeksästä viime pelistä yhtää saldona seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä. Sarja-avauksessa turkulaiset voittivat kotonaan RoPS:n maalein 3-1, mutta paremmalla viimeistelyllä joukkue olisi voinut tehdä maalin tai kaksi enemmän. Interin hyökkäyksessä on kokeneen Timo Furuholmin vierellä kaksi todella mielenkiintoista hyökkääjää Elias Mastokangas, joka on tehny kahteen viime peliin kolme maalia ja mikäli loukkaantumisia ei tällä kaudella tule niin nuori turkulainen lyö itsensä isosti läpi tämän kauden Veikkausliigassa. Toinen seurattava hyökkääjä on japanilainen Taiki Kagayama, joka on esiintynyt pirteästi varsinkin Suomen Cupin otteluissa. 

Embed from Getty Images

Hyvin todennäköistä kuitenkin on, että Inter ei lähde kotiavauksen tyyliin pelaamaan vieraissa kolmella hyökkääjällä jo pelkästään siitä syystä, että vastustaja kovenee tänään huomattavasti. Mikäli Inter pelaa kahdella kärjellä niin vahva veikkaus on, että hyökkäyksessä aloittavat Mastokangas ja Furuholm. Interillä löytyy myös vahvat laitalinkit, kun laidoilla viilettävät täksi kaudeksi joukkueeseen liittynyt Kevin Kouassivi-Benissan sekä espanjalainen Connor Ruane.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.