Veikkausliigassa tänään kaksi todellista huippumatsia FC Inter vs HJK sekä Ilves vs KuPS – Lue kärkimatsien ennakot

Illan Veikkausliiga ohjelma tarjoaa neljän ottelun kierroksen sekä erityisesti useamman kärkipään ottelun. Geen ennakossa käydään läpi kierros kärkimatsit. Kierroksen helmenä on FC Interin ja HJK:n välinen ottelu Turussa, mutta myös Tampereella pelattava matsi ei jää yhtään huonommaksi, kun kotijoukkue Ilves kohtaa sarjakärki KuPS:n. Seinäjoella puolestaan kohtaavat kauden hyvin aloittanut SJK sekä saarelta vierailulle saapuva IFK Mariehamn. Rovaniemellä kaksi joukkuetta yrittää avata voittotiliään, sillä niin kotijoukkue RoPS sekä vieraaksi tuleva Haka ovat edelleen ilman voittoa, mutta toki sarjaa on pelattu vasta 2-3 kierrosta.

Ennakkoasetelmat illan kierrokselle

FC Inter vs HJK

Interin on ollut sarjan alussa hurjassa iskussa kotonaan, sillä se on kaksi himamatsia voittanut maalierolla 8-2, joten joukkueella olisi nyt todella hyvä paikka haastaa Klubia oikein tosissaan. Interin peli on toki ailahdellut, sillä avauskierroksen voiton jälkeen joukkueella ei ollut juuri mitään palaa KuPS:n vieraana vaikka numerot olivat 1-0. Jännä nähdä millä jalalla joukkue illan matsiin tulee. Interin hyökkääjistä  kokenut Timo Furuholm oli edellisessä Ilves kamppailussa hurjassa iskussa tehden hattutempun ja syöttäen siihen päälle vielä yhden ja nousten näin samalla maalipörssin kärkeen. Lisää iloa turkulaisten hyökkäykseen toi, että hyökkääjä Taiki Kagayama sai tehtyä viime pelissä uransa ensimmäisen maalin Veikkausliigassa.      

Embed from Getty Images

HJK on aloittanut kauden vahvasti vaikka joukkue onkin pelannut vasta kaksi peliä, mutta se on pystynyt ne molemmat voittamaan maalierolla 7-1. Varsinkin vierasesitys FC Lahtea vastaan oli joukkueelta todella vakuuttava esitys kaikilla mittareilla mitattuna. Lisäksi HJK:n materiaali on niin laaja, että se pystyy tarvittaessa kierrättämään pelaajien hyvinkin paljon. Tänään kyllä on todella vahva usko on siihen, että HJK pelaa parhaillaan ellei sitten ottelun oli ratkennut jompaan kumpaan suuntaan hyvissä ajoissa.

Maalinteossa löytyy paljon leveyttä jo pelkästään hyökkäyksen osalta kuten Riskin -veljekset, Tim Väyrynen etunenässä. Lisäksi keskikentältä löytyy kova duo maaalintekoon pystyvä Rasmus Schüller, sekä alkukaudesta maagisia otteita pelinrakentelussa kuin maalinteossa esittänyt Lucs Lingman.

Embed from Getty Images

Ilves vs KuPS

Jarkko Wissin suojatit tulevat tänään sisuuntuneena se on nimittäin varma, koska joukkueen edellinen ottelu Turussa oli todellinen pannukakku, joita Ilvekseltä todella harvoin näkee. Muutenkaan joukkueen otteet eivät ole alkukaudesta olleet mitään häikäiseviä vaikka voittoja onkin tullut ihan mukavasti. Puolustuspelaaminen on ollut suurin murheenkryyni, sillä joukkue on päästänyt lähes puolet viime kauden maalimäärästä jo kolme ensimmäiseen peliin. Puolustus olisi tärkeä saada nopeasti kuntoon, sillä tuolla tasolla  se ei voi enää pitkään jatkua. Onneksi tänään on mittari absoluuttiselta huipulta, joten nähdää onko alakerranpelaaminen petraantunut.

Moni epäili miten savolaiset pärjäävät tällä kaudella varsinkin, kun valmennus ja pelaajisto ovat vaihtuneet varsin paljon viime kaudesta, mutta joukkue on näyttänyt, että peli kulkee kentällä. Tästä loistavana esimerkkinä käy kotiotteli Interiä vastaaan, jossa KuPS vei maalintekoyritykset 19-4 ja vaaralliset hyökkäykset 84-33, joten joukkueen hyökkäyspelaaminen on voimissaan vaikkei se aina maalisarakkeessa näy. Tänään puolustuspelaamisen pitää olla rautaa, sillä illan vastustaja Ilveksen pelaaminen on yleensä ollut todella hyvää kotikentällä. Lisäksi aina vaarallinen Lauri Ala-Myllymäki on syytä pitää kurissa, sillä mies on Ilveksen keskikentän  sielu. Kuopiolaiset tulevat tänään tyarvitsemaan parempaaa Urho Nissilää, sillä miehen panos on heinäkuuun peleissä ollut vaatimatonta.  Koko kauden mittapuulla joukkue tulee tarvitsemaan paljon paremmalla tasolla pelaavaa Nissilää mikäli KuPS mielii tapella jälleen mestaruudesta tai edes mitaleista.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.