Veikkausliiga – FC Honka saa kotiavauksessaan vieraakseen vahvasti kautensa aloittaneen KuPS:n – Lue illan kamppailun ennakko

Jalkapallon Veikkausliigassa pelataan tänään yksi ottelu, kun sarjan tappioitta aloittaneet FC Honka ja viime kauden mestari KuPS kohtaavat toisensa Espoossa. Toki joukkueiden kauden aloituksessa on isot erot vaikka kumpikaan joukkue ei ole vielä hävinnyt. Honka on pelannut kaksi peliä ja molemmat ovat päättyneet tasan. Tosin Hongan puolustukseksi on sanottava, että se pelasi kauden kaksi ensimmäistä peliä vieraissa. KuPS sitä vastoin on aloittanut todella vakuuttavasti voittamalla molemmat ottelunsa päästämättä vielä maaliakaan. Viime kaudella joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa kolmesti ja molemmat voittivat kertaalleen vieraissa ja kerran päädyttiin pistejakoon.

 

Ennakkoasetelmat illan peliin

FC Honka

Honka on aloittanut kauden siis kahdella tasapelillä, mutta edellisessä ottelussa IFK Mariehamnia vastaan ei olisi ollut suuri vääryys vaikka espoolaiset olisivat ottelun voittaneet. Hongan paras pelaaja on kauden alussa ollut espanjalainen keskikenttämies Javi Hervas, joka on esittänyt todella vahvoja otteita. Suurin kysymys ennen illan peliä on, että kuka tekee joukkueelle tarvittavat maalit varsinkin, kun lisätään, että illan vastuja KuPS ei ole päästänyt vielä maaliakaan, joten ottelusta ei ole ainakaan ennakkoon ole tulossa helppo kotijoukkueelle vaan pikemminkin päinvastoin erittäin vaikea.

Embed from Getty Images

KuPS

Ennen kauden alkua veikattiin, että KuPS:lla juuri kauden alku voi olla hankala, koska sekä pelaajisto, että valmennus ovat muuttuneet viime kaudesta paljon. Joukkue on kuitenkin kahdessa ensimmäisessä pelissä näyttänyt, että niin sanotusta mestaruus “krapulasta” ei ole tietoakaan. Kauden avauspelissä se kaatoi HIFK:n vieraissa puhtaasti maalein 3-0 ja edellisessä kamppailussa Kuopiossa se kukisti vahvasti kauden aloittaneen Interin Juho Pirttijoen maalilla 1-0.

Embed from Getty Images

KuPS on pystynyt pelaamaan heti kauden alusta lähtien todella vahvaa hyökkäyspeliä ja se on saanut luotua todella paljon vaarallisia tilanteita vastustajan päätyyn. Lisäksi maalintekijöitä on löytynyt laajalta rintamalta, joka lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Vaikka hyökkäyspeli on kulkenut sitä ei olla tehty puolustuspelaamisen kustannuksella. Tänään on mielenkiintoista seurata onko joukkueen vieraspelaaminen yhtä railakasta kuin sarja-avauksessa, jossa se teki ekaan varttiin kolme maalia HIFK:n verkkoon.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.