Veikkausliiga alkaa tänään – Lue illan otteluiden ennakot

Tänään alkaa kauan odotettu jalkapallon Veikkausliiga. Illan ohjelmassa on viiden ottelun kierros, joten aivan kaikki joukkueet eivät vielä tänään pääse avaamaan kauttaan. Gee käy omassa ennakossaan jokaisen ottelun läpi ja katsoo mistä lähtökohdista illan kierrokselle lähdetään.

Illan kierrosennakko

Haka vs FC Honka

Sarjanousija Haka pelaa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012 Veikkausliigassa. Päävalmentaja Teemu Tainiolla on suhteellisen hyvä nippu kasassa, kun ottaa huomioon, että Haka on sarjanousija. Tänään joukkue pääsee näyttämään heti taitonsa, kun vastaan tulee todella vahva FC Honka.

Honka on povattu kausiennakoissa vahvasti mitalijoukkueeksi ja Vesa Vasaran suojateilla onkin hyvät mahdollisuudet tällä kaudella. Joukkueen puolustuspelaaminen oli todella vahvaa kauden alla pelatuissa Suomen Cupin otteluissa, mutta maalinteko sitä vastoin oli hankalaa, joten kysymys kuuluu, kuka tekee Hongalle tarvittavat maalit?

Embed from Getty Images

Ilves vs IFK Mariehamn

Ennakkoon kierroksen selvin ottelupari. Jarkko Wissin luotsaama Ilves on pelannut jälleen vahvasti vaikka joukkue putosikin Suomen Cupissa hieman yllättäen Hakalle. Ilveksen yksi tärkeimmistä pelaajista tulee tälläkin kaudella olemaan Lauri Ala-Myllymäki, joka pelasi todella hyvin kesäkuun otteluissa.

IFK Mariehamn lähtee kauteen vaikeasta tilanteesta, sillä joukkueen pelaajisto ja valmennus ovat muuttuneet tälle kaudella suhteellisen paljon. Lisäksi se on päässyt pelaamaan kilpailullisia otteluita tämän vuoden puolella todella vähän, jonka lisäksi harjoitusottelut ovat olleet pääosin alempien divarien joukkueita vastaan, joten on mielenkiintoista nähdä saarelaisten iskukyky tämän illan ottelussa.

FC Lahti vs HJK

Lahti on esiintynyt kauden alla pirteästi uuden päävalmentaja Ilir Zenelin alaisuudessa. Joukkue eteni Suomen Cupissa aina välieriin asti, jossa se tosin joutui taipumaan Interille tylyin numeroin 5-0. Joukkueen aloitus kauteen ei voisi olla juurikaan hankalampi, sillä vastaan tulee HJK. Lahti saa pistää parastaan pöytään mikäli se mielii voittoon, mutta pitää muistaa, että Lahti on ollut kotona aina äärimmäisen hankala vastustaja HJK:lle.

HJK:n viime kausi oli järkyttävä pettymys eikä joukkue päässyt edes europeleihin, joka on seuralle todella harvinaista. HJK on vahvistunut tälle kaudella paljon ja tällä kertaa vahvistukset ovat hyvin pitkälti sellaisia pelaajia, jotka ovat jo pelanneet Veikkausliigaa hyvällä tasolla. Hyökkäyksessä kannattaa seurata Tim Väyrystä, joka on pääsemässä vaikean viime kauden jälkeen jälleen vauhtiin. Viime viikonloppuna pelatussa Suomen Cupin välierässä Hakaa vastaan Väyrynen osui kahdesti, joten mies on juuri sopivasti vireessä, kun kausi alkaa.

Embed from Getty Images

 

HIFK vs KuPS

HIFK saa sarja-avauksessaan vastaansa viime kauden mestarin KuPS:n.  HIFK:n joukkueesta on ennen kauden ekaa peliä vaikea sanoa hirveästi mitään vaikka joukkueessa hyviä palasia onkin. Hyökkäyksessä joukkueella on laatua, sillä kärkeen on laittaa viime kaudella kymmenen maalia tehnyt Tiquinho sekä kesken viime kauden joukkueeseen liittynyt Sakari Tukiainen.

KuPS on muuttunut paljon sitten mestaruuden. Pahin menetys oli ehkä päävalmentaja Jani Honkavaaran lähtö SJK:n peräsimeen. Pelaaja puolella kovimmat menetykset olivat Petteri Pennasen, Luis Murillon sekä Babacar Diallon siirtymiset uusiin seuroihin. Toki KuPS taistelee tälläkin kaudella hyvistä sijoituksista vaikka materiaali onkin hivenen heikompi. KuPS joukkueesta kannattaa seurata Urho Nissilää, joka tekee paluun Kuopioon parin vuoden tauon jälkeen. Nissilän panos tuleekin olemaan iso tämän kauden joukkueessa.

Embed from Getty Images

 

SJK vs TPS

Jos jossain Veikkausliiga seurassa on viime vuosina sekoiltu ja vielä oikein huolellla niin se titteli kuuluu ehdottomasti SJK:lle. Päävalmentajan paikka on seurassa ollut viime vuosina todella tuulinen ja tämä on näkynyt eittämättä myös kentällä. Täksi kaudeksi seura teki todella viisaan valinnan ja palkkasi päävalmentajaksi menestysluotsi Jani Honkavaaran. Tällä kaudella SJK:n pitää ehdottomasti olla vähintään kuuden joukossa, silllä tuolla materiaalilla ei alemman keskikastin sijoitus enää riitä. Tänään kotiottelusta TPS vastaan on ehdottomasti tultava voitto, jottei kierre väärään suuntaan ala heti kauden alussa.

TPS on viime kaudet seilannut Veikkausliigan ja Ykkösen väliä. Ennakoissa joukkuetta on jälleen povattu sarjan häntäpäähän eikä se yhtään väärä arviointi ole. Materiaali ei kestä vertailua keskikastin joukkueisiin, joten kauden alku tulee olemaan sarjanousijalle erityisen tärkeä. TPS riveistä kannattaa seurata 21-vuotiasta hyökkääjää Muhamed Olawalea, joka teki Suomen Cupissa muun muassa hattutempun. Nuorukainen oli alkuvuodesta hetken kirjoilla Serie A:ssa pelaavassa Parmassa, joten potentiaalia hänessä on.

Kuva:Tiina Piirilä

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.